Zpravodajství ze zápasů dorostu | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství ze zápasů dorostu

Slavia „A“dor. – Tescoma Zlín 2:1 (1:1) , I.liga SD, sobota 9.6.2007
Branky: Sobíšek (penalta), Šimeček (Mišák) Slavia: Marek Boháč –Martin Dostál, Jan Řehák, Pavel Čmovš, Pavel Mišák – Michal Uhlíř, David Sobíšek (67. Milan Vukovič), Jakub Kučera, Jan Bezděk (52. Štěpán Šimeček) – Adam Klavík, Petr Hošek.

Velké vedro a především nepříjemné zranění bylo k vidění v sobotu v Edenu. V posledním domácím zápase hostil A dorost Zlín.V 67. minutě vybíhal Sobíšek z pokutového území a soupeř jej trefil nečekaně ramenem do hlavy. Sobíšek o sobě chvíli nevěděl a musela být přivolána i sanitka. Domácí kapitán si nepamatoval skóre, ani jiné detaily zápasu a s roztrženým obočím a podezřením na otřes mozku byl odvezen do nemocnice. „Vypadalo to nejdřív hrozně. Pak ale začal komunikovat, jenom si nepamatoval, co se dělo na hřišti. Měl určitě otřes mozku,“ popsal situaci trenér Daniel Šmejkal.
Právě Sobíšek přitom otevřel skóre zápasu. Po faulu na Kučeru zkušeně proměnil penaltu. Hosté před poločasem sice tečovanou střelou srovnali, ale v 64. minutě rozhodl o vítězství hlavou Šimeček. Zlín se pak snažil zápas otočit a ještě před koncem tlačil, ale do vyložené šance se nedostal. „Vždycky se najdou nějaké drobné chyby, ale celkově jsme zápas zvládli dobře. Jsem spokojený,“ řekl na závěr Šmejkal.
- M.Kaňka –

Slavia „B“ dor. - SK Dynamo Č. Budějovice „B“ 2:0 (0:0), ČLSD, neděle 10.6.07
Branky: Krajčovič, Čechák
Slavia: Jan Hanuš – Evgeny Shengof, František Lukeš, Radek Šulc, Marek Cimpl – Antonín Fuglíček (79´ Martin Jíša), Vojtěch Přeučil (83´ Huari Bambur), Michal Rejka, Lukáš Palko (71´ Zdeněk Čechák) – Michal Poláček, Peter Krajčovič (90´ David Smělý).

V předposledním kole České ligy staršího dorostu jsme se na domácím hřišti utkali s týmem ze středu tabulky. Do utkání jsme vstoupili opatrně, hrálo se za ohromného vedra a oba týmy se navzájem „oťukávaly“. Do hry jsme se dostali až v posledních dvaceti minutách prvního poločasu, kdy jsme si vytvořili i mírnou převahu, ale vyloženou brankovou příležitost jsme si nevypracovali. Soupeř nás také vážněji neohrozil, a tak se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu. Do druhé části hry jsme vstupovali s cílem zpřesnit hru a vstřelit nějakou branku. Tento úkol jsme začali plnit chvíli po rozehrání 2. poločasu. Ve 48.min. se po levé straně, ještě na naší polovině, dostal k míči velmi aktivní Poláček a poslal kolmicí do brejku Krajčoviče. Ten svůj samostatný nájezd na brankáře s přehledem proměnil a vedli jsme 1:0! Tato branka nás nastartovala a celý druhý poločas jsme se snažili útočit a vytvořili si další šance. Další branka přišla v 74.min., kdy po pravé straně pronikl Krajčovič, na úrovni malého pokutového území poslal přihrávku podél branky na zadní tyč. Zde byl včas „na svém místě“ střídající Čechák a pohodlně umístil míč do sítě – 2:0! Během druhého poločasu jsme si neodpustili pár výpadků v obranné činnosti a svými skvělými zákroky nás podržel brankář Hanuš, který uhájil čisté konto. Další branky jsme se již nedočkali, přestože jsme šancí měli dost, a tak výsledek již zůstal nezměněn. Po několika nevydařených zápasech se opět konečně projevila síla kolektivu, a to i vzhledem k počasí, které bylo fyzicky nesmírně vyčerpávající. - J.Neuberg –

Slavia „C“dor. – Tescoma Zlín 0:0 , I.liga MD, sobota 9.6.2007
Slavia: Roman Valeš – Ondřej Běloušek (62. Lukas Tománek), Robert Kysela, Jakub Moudrý, Sebastián Novák – Martin Frejlach (41. Alois Hyčka), Petr Kolařík, Pavel Vyhnal, Radek Štefan (53. Jakub Martinec) – Petr Mareš, Miloš Mirkovič (71. Petr Staněk)

V posledním domácím zápase sezony jsme se utkali s velmi silným vedoucím celkem tabulky Zlínem. Začátek zápasu jsme měli velmi dobrý – hráči výborně soupeře napadali a hrálo se spíše na půlce soupeře. Z úvodního náporu jsme bohužel branku nevstřelili, hra se postupně vyrovnala a naopak v některých momentech 1. poločasu nás podržel výborný gólman Valeš. Do 2.poločasu jsme šli s cílem dál výborně bránit a naopak pokusit se z rychlého protiútoku či ze standardní situace vstřelit vedoucí gól. Hrálo se ve velkém nasazení a soupeř ukázal svoji kvalitu. Při některých nebezpečných příležitostech Zlína jsme měli i štěstí, ale naopak v závěru utkání rozehrál Vyhnal skvěle standardní situaci, Mareš už svou střelou překonal gólmana Zlína, ale bohužel pro nás zůstal na brankové čáře jeden ze zlínských hráčů a vykopl míč ven z branky. Zápas tedy skončil remízou 0:0.

Slavia „D“ dor. – SK Dynamo Č. Budějovice 3:1(3:0) , ČLMD, neděle 10.6.07
Branky: Hájek , Kučera P. , Hanousek
Slavia: Lukáš Bača – Daniel Galus, Tomáš Pospíšil, Michal Hell, Mráz Lukáš, - Marek Hanousek, Filip Duranski, Jakub Hájek, Petr Kučera - Jakub Trpišovský, Jan Pázler

Jsme na konci první dorostenecké sezony ročníku 91. Lze říct, že jarní část byla výrazně povedenější než ta podzimní, za což je nutno poděkovat především hráčům a jejich pracovitosti. Nedělní utkání prokázalo velký vzestup výkonnosti D dorostu a přesto, že hosté z Budějovic jsou v jarní části postrachem soupeřů a z posledních devíti zápasů 7 vyhráli, přehráli jsme Dynamo ve všech směrech. Po první půli jsme jednoznačně vedli 3:0 a zápas plně kontrolovali. Po poločase je nutno říct, že se hra srovnala a to především zásluhou únavy. Soupeř 4x vystřídal, zatím co my odehráli utkání v 30-ti stupňovém vedru bez střídání. 1x jsme inkasovali a soupeř si v některých momentech vytvořil tlak. I přesto jsme ve druhé půli mohli ještě 4x zcela jasně skórovat, kdy Hájek netrefil ze 2 metrů prázdnou branku, Kučera obešel i gólmana a následně neproměnil a znovu Kučera z hranice velkého pokutového území po signálu jednou nastřelil brankáře a jednou mířil těsně nad. Hráči i přes velkou únavu skvěle pracovali a já jim za předvedený výkon děkuji.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články