Mladý obránce je vděčný za šanci | SK Slavia Praha
Více

Mladý obránce je vděčný za šanci

Tomáš Hrdlička nám neuteče. Alespoň ne v nejbližší době. Nadějný fotbalista se totiž v pondělí upsal Slavii na pět let a bude se i nadále prohánět na ligových hřištích v sešívaném dresu. „Přišel za mnou pan Beránek a říkal, že bych si zasloužil vylepšení a prodloužení smlouvy. Souhlasil jsem, mám radost, že o mě klub jeví zájem a že tady můžu dál kopat,“ svěřil se odchovanec červenobílých, který dalším mladíkům ukazuje cestu na fotbalový Olymp.

Hrdlička pod dojmem dlouhodobého kontraktu nehodlá usnout na vavřínech. „Je pro mě příjemné živit se tím, co mě baví. Nemůžu si ale říct, že mám smlouvu a nedělat nic. Budu se snažit, abych dokázal co nejvíc, musím dál pracovat,“ uvědomuje si mladý hráč, který v obraně nastupuje teprve několik zápasů. „Předtím jsem se objevoval v záloze, takže jsem se toho trochu bál. Ale zvykám si, jsem rád, že jsem vůbec dostal šanci,“ říká.

Žádná velká oslava po podpisu neproběhla. „Pogratulovali mi rodiče a přítelkyně, ťukli jsme si, nic víc,“ potvrzuje Hrdlička, že spíš než na radovánky pomýšlí na nejbližší program sešívaných. „Chceme vyhrát dvě zbývající utkání a dostat se do Poháru UEFA. Zápasy budou mít náboj a budou určitě vyhecované, jde o hodně,“ uvědomuje si. „Budu se soustředit na co nejlepší výkon. Teda jestli nastoupím,“ usmívá se. „Nervozita? Já jsem trošku nervózní před každým střetnutím. Je to zdravé,“ dodává.

V pátek nás čeká v lize Žižkov, v pondělí ve finále domácího poháru Sparta. Obránce odmítá stavět jeden duel před druhý. „Pokusíme se uspět v obou, myslím, že je to v našich silách,“ tvrdí odhodlaně.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články