Se Slavií trénuje vítěz Ligy mistrů | SK Slavia Praha
Více

Se Slavií trénuje vítěz Ligy mistrů

Špindlerův Mlýn - Takový mediální den krásná Švýcarská bouda asi ještě nezažila. Zatímco v minulosti dorazila za slávisty obvykle skupinka píšících žurnalistů, tentokrát to byly hned tři televizní štáby, více než desítka fotografů a mnoho novinářů. Důvod byl jednoznačný...
Špindlerův Mlýn - Takový mediální den krásná Švýcarská bouda ještě asi nezažila. Zatímco v minulosti dorazila za slávisty obvykle skupinka píšících žurnalistů, tentokrát to byly hned tři televizní štáby, více než desítka fotografů a mnoho novinářů.

Důvod byl jednoznačný - za týmem Karla Jarolíma přijel Vladimír Šmicer. Už před polednem kamery snímaly každé přijíždějící auto, aby jim neutekl jediný záběr.

Krátce po poledni opravdu vítěz Ligy mistrů vystoupil před sporthotelem a spustil smršť blesků z fotoaparátů, která neustala ani při přivítání se slávistickým koučem.

„Toho znám, to je Míra Bosák,“ přiletěla hláška z prvního patra. Jejím autorem byl samozřejmě kustod Václav Petrák, který pro útočníka měl již připravenou slávistickou výbavu.

„Vzal sis golfové hole?“ zeptal se žertem trenér Karel Jarolím. „Kdepak, ty jsem nechal doma,“ usmál se Vláďa Šmicer. Pak už se věnoval rozhovorům s novináři. Fotografové vletěli také do jídelny, kde se bývalá hvězda Liverpoolu pozdravila se všemi fotbalisty. „Nechte nás prosím najíst,“ požádal Šmicer po chvíli unaveným hlasem.

Zájmu médií ale neunikl. Před svým nástupem na kolo ho čekali už u dveří, ze kterých vycházel. Na terase pak svištěly spouště ještě víc. Slavný fotbalista to musel zažít mnohokrát, byl ale i tak na rozpacích a chytil kolem ramen opodál stojícího Bobyho Zlámala a pózoval s ním.

„Boby má zlaté ruce,“ komentoval shledání Šmicer a bylo na něm vidět, že se do péče bývalého slávistického gólmana s radostí po jedenácti letech vrátí.

„S tebou jsem se ještě nepřivítal,“ všiml si ještě jednoho nového spoluhráče a podal ruku Davidu Hubáčkovi.

Odjezd na cyklistickou trasu pak vypadal jako Tour de France. Fotografové a kameramani se na úzké cestě málem přerazili, aby pořídili ten nejlepší záběr. Překvapení bylo vidět i na řidičích naproti jedoucích automobilů.

Když se naši fotbalisté vrátili, média už v útulném hotelu nebyla. Zmáčený a špinavý Vláďa Šmicer si první tréninkovou dávku pochvaloval. „Teď mě měli fotit,“ usmál se.

Nezbývá než si popřát, abychom podobné články mohli na náš web psát také po zápasech Slavie a návrat Vladimíra Šmicra do slávistického dresu se stal skutečností.

Ondřej Zlámal

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články