Češi jsou v semifinále MS! | SK Slavia Praha
Více

Češi jsou v semifinále MS!

PRAHA - Čeští fotbalisté poprvé v historii postoupili do semifinále mistrovství světa hráčů do 20 let! Ve čtvrtfinálovém utkání v kanadském Edmontonu porazili Španělsko v penaltovém rozstřelu 4:3.
PRAHA - Čeští fotbalisté poprvé v historii postoupili do semifinále mistrovství světa hráčů do 20 let! Ve čtvrtfinálovém utkání v kanadském Edmontonu porazili Španělsko v penaltovém rozstřelu 4:3. Po 90 minutách skončil duel bez branek. V prodloužení se trefili nejprve Kalouda a pak Španěl Mata. Jeden z pokutových kopů proměnil stejně jako v osmifinále Marek Suchý. V semifinále se český tým utká v noci na čtvrtek s Rakouskem. Výkop je v 1:45 našeho času.

Marek Suchý odehrál celý zápas. Petr Janda střídal kvůli svalovým křečím ve 118 minutě. Marcel Gecov se na hřiště dostal až ve 107. minutě. Oproti osmifinálovému duelu s Japonskem se místo něj objevil v základní sestavě na pravém kraji zálohy Mičola.

Nervózní Španělé českou branku dobývali marně. Velkou šanci změnit bezbrankový stav měly oba týmy čtvrthodinu před koncem. V 77. minutě nejprve pálil nad břevno Lopez a vzápětí ho napodobil Janda. Poté čeští mladíci přežili klinickou smrt. Míč z pravé strany doputoval až před prázdnou Petrovu branku. Španělský kanonýr Lopez ale z metru trefil pouze tyč.

Na gólu, který Češi vstřelili v prodloužení, se podílel i Petr Janda. Po jeho rophovém kopu ve 103. minutě chyboval španělský gólman Adan, když nesprávně vyběhl a navíc po souboji spadl na zem. Míč se odrazil ke Kaloudovi, který přesnou střelou z 16 metrů dostal český tým do vedení.

Španělé se vyrovnávacího gólu dočkali v páté minutě závěrečné části prodloužení.

Španělé potom byli při penaltovém rozstřelu nervóznější. Marc Valiente ve třetí sérii trefil jen břevno a Piqueho střelu na úvod pátého kola pak vyrazil brankář Petr.

Čeští mladíci v rozstřelu s jedním z největších favoritů celého turnaje nezaváhali ani jednou. Čtveřice Fenin, Kúdela, Suchý a Pekhart proměnila pokutové kopy zcela suverénně.

U20 Česká republika - U20 Španělsko 1:1 po prodl. (0:0, 0:0), na penalty 4:3
Branky: 103. Kalouda - 110. Mata. Penalty proměnili: Fenin, Suchý, Kúdela, Pekhart - Mata, A. Gonzalez, Javi Garcia. Neproměnili: Marc Valiente, Pique.
ŽK: Kúdela, Střeštík, Mičola, Kubáň, Petr - Javi Garcia, Adrian Lopez.
Česká republika U20: Petr - Kúdela, Mazuch, Šimůnek, Kubáň - Mičola, Kalouda (107. Gecov), Suchý, Janda (118. Cihlář) - Fenin, Střeštík (66. Pekhart). Trenér: Soukup.
Španělsko U20: Adan - Barragan, Marc Valiente, Pique, Crespo - Javi Garcia, Mario Suarez (95. A. Gonzalez) - Mata, Granero (56. Toni Calvo), Adrian Lopez (81. Bueno) - Capel. Trenér: Melendez.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články