Slavia si zastřílela v Essenu | SK Slavia Praha
Více

Slavia si zastřílela v Essenu

ESSEN - První přípravné utkání v rámci soustředění v Německu se Slavii vydařilo. Třetiligový Essen slávisté porazili 4:1. V první půli skórovali Gaúcho se Šenkeříkem. Po přestávce přidali další góly Šourek a Belaid. Za domácí snižoval čtvrt hodiny před koncem Klinger.

 

ESSEN - První přípravné utkání v rámci soustředění v Německu se Slavii vydařilo. Třetiligový Essen slávisté porazili 4:1. V první půli skórovali Gaúcho se Šenkeříkem. Po přestávce přidali další góly Šourek a Belaid. Za domácí snižoval čtvrt hodiny před koncem Klinger.

Před slušnou návštěvou se hrálo útočné utkání. První branku vstřelil Gaúcho, když si naskočil na centr Volešáka z rohového kopu a hlavou poslal míč do sítě. Také u druhé branky byl Brazilec, situace byla stejná, centr Volešáka, hlavička, míč se ale tentokrát odrazil od tyčky, do sítě ho dopravil až pohotový Šenkeřík.


Domácí nadále hráli na tři útočníky a před poločasem nastřelili břevno. Po změně stran se dočkal premiérové branky v dresu Slavie Šourek, dal ho znovu hlavou po centru Belaida.


Essen snížil po velkém závaru v našem vápně, přes hlavu nůžkami nakonec překonal Kozáčika Klinger. Gólový účet pak uzavřela nádherná branka - Tijani Belaid vybojoval možnost střely z osmnácti metrů, sám se postavil k míči a nádherně vymetl šibenici.

Trenér Slavie Karel Jarolím byl po utkání spokojen: „Odehráli jsme dobrý zápas proti ambicióznímu soupeři. I když na našem týmu byla vidět zejména v první půli nesehranost, vítězství mě samozřejmě potěšilo. Obzvlášť po tak náročném programu, který hráči absolvovali.“

Essen - Slavia 1:4 (0:2)
Branky: 76. Klinger - 28. Gaúcho, 41. Šenkeřík, 57. Šourek, 86. Belaid
Slavia 1. poločas: Kozáčik - Dřížďal, Šourek, Brabec, Hubáček - Šmicer, Volešák, Tavares, Švento – Šenkeřík, Gaúcho

Slavia 2. poločas: Kozáčik – Dřížďal (64. Kopřiva), Šourek, Aračič, Hubáček – Belaid, Švec, Volešák, Vrzal – Zelinka, Necid


Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články