Mladíci získali na MS stříbro! | SK Slavia Praha
Více

Mladíci získali na MS stříbro!

PRAHA - Čeští fotbalisté si vezou z Kanady z mistrovství světa hráčů do 20 let  stříbrné medaile. Ve finále podlehli Argentině 1:2. Čeští mladíci přitom vedli gólem Fenina, ale těsný náskok neudrželi. Argentinci vzápětí vyrovnali a čtyři minuty před koncem vstřelili rozhodující gól.
PRAHA - Čeští fotbalisté si vezou z Kanady z mistrovství světa hráčů do 20 let  stříbrné medaile. Ve finále podlehli Argentině 1:2. Čeští mladíci přitom vedli gólem Fenina, ale těsný náskok neudrželi. Argentinci vzápětí vyrovnali a čtyři minuty před koncem vstřelili rozhodující gól.

Marek  Suchý odehrál celý finálový zápas. Marcel Gecov se dostal na hřiště čtvrt hodiny před koncem. Petr Janda musel sledovat utkání s Argentinou z tribuny, do zápasu nemohl zasáhnout kvůli dvěma žlutým kartám. Michal Held zůstal mezi náhradníky.

V 10. minutě se ocitl v obrovské gólové šanci Marek Suchý. Po standardní situaci střílel slávistický obránce zblízka ze skrumáže hráčů, ale trefil nohu padajícího argentinského gólmana. Od ní se míč odrazil do tyče a poté ho jeden z obránců odkopl do bezpečí. Ve 22. minutě zkoušel Marek Suchý pálit zdálky, ale trefil jen záda svého spoluhráče Střeštíka.

Skóre otevřeli v 60. minutě čeští mladíci. Po přihrávce Kaloudy se Fenin obtočil kolem jednoho z argentinských obránců a poslal míč nechytatelně do sítě. Soupeř odpověděl o dvě minuty později, když využil první chyby české obrany. Před gólmanem Petrem se ocitl volný Aguero a vstřelil svou šestou branku na turnaji.

Když už to vypadalo, že zápas spěje do prodloužení, udeřili Argentinci z nenápadné akce. Po přímém kopu se Zarate probil do vápna a z úhlu přízemní střelou zaskočil brankáře Petra. Češi už vyrovnat nestačili. Z Kanady si tak odvezou stříbrné medaile.

Český stříbrný tým by měl do Prahy přiletět v úterý ráno.

Česko U20 - Argentina U20 1:2 (0:0)
Branky:
60. Fenin - 62. Aguero, 86. Zarate.
ŽK: Kubáň, Kúdela, Šimůnek, Mazuch - Zarate, Mecado, Sanchez.
Česko: Petr - Kúdela, Mazuch, Šimůnek, Kubáň - Mareš (76. Gecov) Kalouda, Suchý, Mičola - Fenin, Střeštík (82. Pekhart).
Argentina: Romero - Fazio, Insua, Mercado, Banega - Sanchez, Sigali, Aguero, Moralez - Zarate, Piatti (80. Acosta)
Diváci: 25 000

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články