Generálka pro Slavii | SK Slavia Praha
Více

Generálka pro Slavii

PRAHA - Slavia vyhrála generálku na Ligu mistrů nad Bohemians 1905 díky vítězné brance, kterou vsítil ve 32. minutě Erich Brabec. Utkání sledovalo přes dva a půl tisíce diváků.
PRAHA - Slavia vyhrála generálku na Ligu mistrů nad Bohemians 1905 díky vítězné brance, kterou vsítil ve 32. minutě Erich Brabec. Utkání sledovalo přes dva a půl tisíce diváků.  Slávisté měli zejména v druhém poločase výraznou převahu. Nejblíže skórování byl v prvním poločase právě Erich Brabec, který trefil břevno. Jeho gólový moment přišel po půlhodině hry, po Kalivodově rohovém kopu se Brabec dostal k míči ve vápně a poslal ho nekompromisně pod břevno.

Zaplněná hlavní tribuna často tleskala akcím Slavie, v první půli zejména po dvou kličkách Vladimíra Šmicera, podobný kousek předvedl po přestávce také Mickael Tavares.

Špatnou zprávou jsou dvě zranění, kvůli kterým museli z přípravy odstoupit David Hubáček a Michal Švec.

„Výhra mě potěšila, i když jsme měli v druhém poločase svou převahu vyjádřit také gólově. Utkání pro nás bylo poslední generálkou před startem v Lize mistrů, uvidíme, zda se již vyjasnila základní sestava," uvedl trenér Karel Jarolím po utkání. Trenér také prozradil, že volba kapitána proběhne tento týden.

„Slavia byla svižnější, místy nás přehrávala a vyhrála zaslouženě," uvedl trenér Bohemians 1905 Zbyněk Busta.

Stanislav Vlček hodnotil utkání podobně jako kouč. „Byla to dobrá příprava, je škoda, že se ujala jenom jedna branka. Máme nový tým, jsem rád, že se na něj přišlo podívat tolik příznivců a věřím, že dorazí i na další zápasy," řekl v tiskovém středisku Stanislav Vlček.

Slavia - Bohemians 1905 1:0 (1:0)
Branka: 32. Brabec
Slavia: Vaniak - Dřížďal (76. Volešák), Šourek, Brabec, Hubáček (28. Aračič) - Kalivoda, Švec (65. Belaid), Tavares, Šmicer (46. Ivana) - Vlček, Šenkeřík (65. Gaúcho).
Bohemians 1905: Havránek - Marek, Lukáš, Rada (46. Pávek), Šmarda (46. Růžička) - Kunášek, Hašek, Slezák (46. Adam), Rychlík - Matúš, Bálek (62. Škoda).

Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články