Do kladenské sítě mířili Volešák a Šmicer | SK Slavia Praha
Více

Do kladenské sítě mířili Volešák a Šmicer

PRAHA – Slavia má v lize plný počet šesti bodů, obrana drží čisté konto, první branku po svém návratu do červenobílého dresu vstřelil Vladimír Šmicer, druhý gól přidal Ladislav Volešák.
PRAHA – Slavia má v lize plný počet šesti bodů, obrana drží čisté konto, první branku po svém návratu do červenobílého dresu vstřelil Vladimír Šmicer, druhý gól přidal Ladislav Volešák. To jsou události z nedělního střetnutí druhého kola I. Gambrinus ligy, ve kterém Slavia porazila Kladno 2:0.

Slávisté měli velkou převahu, v prvním poločase však svoje šance spálili, Stanislav Vlček byl čtyřikrát před brankářem Pavlíkem, ale ani jednou nad ním nevyhrál. Kapitán tak alespoň přispěl k vítězství gólovou asistencí v 50. minutě pro Láďu Volešáka. V 58. minutě proměnil penaltu za faul Farbáka na Ivanu Vladimír Šmicer. Kladno dohrávalo o deseti, protože Farbák dostal před a po penaltě dvě žluté karty.

„Do zápasu jsme chtěli jít s tím, že pokud se nám podaří vstřelit rychlou branku, tak to naruší defenzivní plány soupeře. V prvním poločase jsme měli šancí dost, měli jsme jít do vedení, ale nepovedlo se. Několikrát nás podržel brankář Vaniak. Kdybychom inkasovali, nevím, jak by se zápas dál vyvíjel. Po prvním poločase mi samozřejmě dobře nebylo, zvažovali jsme změny v sestavě, ale nakonec bylo dobře, že jsme nestřídali. Ve druhém poločase jsme byli aktivní, dali branky, soupeř hrál o deseti. Bylo tedy jen otázkou času, jestli se nám podaří zvýšit skóre,“ uvedl trenér  Karel  Jarolím.

Trenér se také vyjádřil k Ajaxu Amsterdam, který v sobotu sledoval při pohárovém zápase s PSV Eidhoven: „Je to velice silný protivník, i když jim odchází Sneijder, je tam tolik kvalitních hráčů, že tu mezeru po něm zacelí. Jsou technicky vybavení, hrají kombinační fotbal, ale to určitě neříkám nic nového.“

Trenér Kladna Jaroslav Šilhavý hodnotil utkání následovně: „První poločas jsme žili v naději, nějaké příležitosti ze standardních situací jsme měli, ale bohužel všechny tři šance zázračně chytil Vaniak. Ve druhém poločase jsme se připravili i o tuhle naději. Po tom vyloučení a dvou brankách Slavie jsme tlačili čas, aby byl konec. Slavia hrála v pohodě, naštěstí se asi šetřila na Ajax, takže dva nula bylo milosrdné.“


Slavia - Kladno 2:0 (0:0)
Branky: 50. Volešák,  59. Šmicer (pen.)
Slavia: M. Vaniak - M. Krajčík, M. Suchý, E. Brabec, F. Dřížďal - V. Šmicer, L. Volešák, M. Tavares (76. T. Belaid), P. Janda (73. D. Kalivoda) - M. Ivana, S. Vlček (64. Z. Šenkeřík)
Kladno: R. Pavlík - P. Gross, M. Farbák, L. Killar, J. Hoffmann - T. Cigánek (64. V. Beneš), R. Šelicha, D. Hlava (46. L. Zoubele), T. Čáp - M. Zachariáš, J. Jeslínek (54. A. Vršajevič)
Žluté karty: Pavlík, Gross, Farbák, ČK: Farbák
Utkání jsme sledovali on-line
Program Poločas, 2.62 MB
Videosestřih si můžete stáhnout zde

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články