Šmicer zase střílí za Slavii | SK Slavia Praha
Více

Šmicer zase střílí za Slavii

PRAHA – Slávisté nakonec překonali kladenskou obranu dvakrát. Jako první se trefil Ladislav Volešák, druhá branka byla obnovenou premiérou. <br />„Koukli jsme po sobě s Láďou Volešákem, šel jsem já, abych si trochu zvýšil sebevědomí. Nervózní jsem trochu byl, ale věřil jsem si.
PRAHA – Slávisté nakonec překonali kladenskou obranu dvakrát. Jako první se trefil Ladislav Volešák, druhá branka byla obnovenou premiérou.

„Koukli jsme po sobě s Láďou Volešákem, šel jsem já, abych si trochu zvýšil sebevědomí. Nervózní jsem trochu byl, ale věřil jsem si.. Vedli jsme 1:0 a já jsem věděl, když dám druhý, bude se nám hrát daleko lépe,“ vyprávěl po utkání Vladimír Šmicer.

Na svoji poslední branku v červenobílém dresu si ale nevzpomněl. „To opravdu nevím,“ usmál se. Bylo to proti Chebu 16. března 1996.

Na svoji poslední penaltu před odchodem do zahraničí před jedenácti lety si ale vzpomněl: „Tehdy jsem ji nedal, bylo to proti Liberci, chytil mi ji Ladislav Maier, ale tak to není taková ostuda, když to chytí reprezentační brankář,“ řekl se svým tradičním úsměvem.

„Určitě to pro mě úleva je, že jsem skóroval už v druhém kole a nemusel jsem na to dlouho čekat. Já sice nejsem kdovíjaký střelec, ale nějaké branky a gólové přihrávky se ode mě očekávají.“

Byl Šmicer na penaltu vůbec určený? „No moc jsem na ni určený nebyl…na penaltu určitě chtěl jít Láďa Volešák, protože dvě branky v premiérovém utkání, to by bylo určitě dobré.“

Žurnalisté také chtěli vědět, jak se Šmicerovi líbí, když hraje stále na jiném místě v sestavě. „Trenér asi chce překvapit soupeře a tak sestavou putuji. Bavili jsme se o tom na začátku sezony, že budu hrát tam, kde bude potřeba, zatím to tak vychází a já v tom nevidím žádný problém. A já jsem rád, že nehraji pořád na tom samém místě, protože to by byla nuda.“

„Trenér mi dává volnou ruku, vyloženě nechce, abych hrál u lajny, ale dneska jsem tam hrál hodně, protože Kladno hodně zhušťovalo prostor a já jsem chtěl roztáhnout hru,“ vrátil se Šmicer ještě k průběhu utkání.

Ladislav Volešák vstřelil svoji první ligovou branku, kterou oslavoval s Jakubem Divišem. Proč si vybral právě jeho? „Jakub mi předvídal, že dám gól, byla to i jeho zásluha," vysvětlil slavení střelec. „Takovou situaci na tréninku často nacvičujeme, věděl jsem, kam si naběhnout," popsal svoji důležitou trefu, která otevřela cestu ke třem důležitým bodům.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články