Slavia vypadla z poháru ČMFS | SK Slavia Praha
Více

Slavia vypadla z poháru ČMFS

LÍŠEŇ - Slavia ve třetím kole poháru ČMFS nestačila na domácí Líšeň a podlehla jí 3:4. Domácí podali před svým zaplněným stadionem bojovný výkon a po gólech v úvodu zápasu již svůj náskok, i přes útočnou snahu Slavie, nepusitili...
LÍŠEŇ - Slavia ve třetím kole poháru ČMFS nestačila na domácí Líšeň a podlehla jí 3:4. Domácí podali před svým zaplněným stadionem bojovný výkon a po gólech v úvodu zápasu již svůj náskok, i přes útočnou snahu Slavie, nepusitili.

Hráči Líšně zaskočili naši obranu hned ve čtvrté minutě, kdy chytrým obloučkem přeloboval gólmana Vorla Jaroš.

Slavia se poté usadila na polovině soupeře, Líšeň ale hrozila nebezpečnými protiútoky. Jeden z nich proměnila ve dvacáté minutě, Outrata se dostal za naši obranu a nadvakrát překonal našeho brankáře.

Slavia se gólově prosadila až ve dvaačtyřicáté minutě, po centru Ivany se ve vápně zorientoval Šenkeřík. Do druhého poločasu přišel na hřiště další útočník, Tomáš Necid, aby ještě více posílil sílu našeho útoku.

Byla to ale znovu Líšeň, kdo vstřelil branku. V padesáté minutě se po rohu trefil k tyči Vorlovy branky Cupák.

V padesáté šesté minutě to bylo již 1:4. Jaroš, po hrubé chybě Volešáka, přihrál Outratovi a ten zblízka překonal Vorla přesnou střelou k pravé tyči, náš gólman neměl proti jeho ráně šanci.

Slavia se ale i nadále snažila útočit, přes úporně bráncí Líšeň se ale dlouho prosadit nedokázala. V osmasedmdesáté minutě byl v pokutovém území faulován Šenkeřík a Ladislav Volešák penaltový kop přesnou střelou proměnil.

Snížit na rozdíl jediné branky se podařilo Tomáši Necidovi, v osmdesáté sedmé minutě z malého vápna překonal jinak dnes vynikajícího brankáře domácích Sedmidubského.

Další branku již Slavia vstřelit nedokázala. Překvapivě tak prohrála v Líšni 3:4 a vypadla z poháru ČMFS.

Dnešní utkání hodnotil asistent trenéra Petr Vrabec takto: „Výsledek je ostudou nejen pro hráče, ale i pro samotnou Slavii. I přes četné absence jsme dnešní utkání měli vyhrát, zápas jsme ale nezvládli."

Líšeň - Slavia 4:3 (2:1)
Branky: 
18. a 54. Outrata, 4. Jaroš, 50. Cupák - 41. Šenkeřík, 77. Volešák (pen.), 87. Necid
Slavia:  M. Vorel - M. Gabriel (24. M. Černý, 70. Kobler), O. Šourek , D. Hubáček - F. Dřížďal , L. Volešák , L. Kopřiva (46. T. Necid ), T. Jablonský - M. Ivana , R. Gaúcho , Z. Šenkeřík

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články