Na utkání s Plzní soutěž o vstupenky na LM! | SK Slavia Praha
Více

Na utkání s Plzní soutěž o vstupenky na LM!

PRAHA – Po reprezentační pauze je na programu opět Gambrinus liga. V 10. kole přivítá Slavia na domácím hřišti Plzeň. Výkop je v 18 hodin. Slavia je momentálně s dvaadvaceti body v čele ligové tabulky. Plzni, která má o deset bodů méně, patří osmá příčka. „Soupeři máme co vracet, naposledy nás na Strahově porazil. Plzni určitě více vyhovuje hrát venku, kde má možnost útočit do otevřené obrany,“ řekl k utkání trenér Slavie Karel Jarolím.
PRAHA – Po reprezentační pauze je na programu opět Gambrinus liga. V 10. kole přivítá Slavia na domácím hřišti Plzeň. Výkop je v 18 hodin. Slavia je momentálně s dvaadvaceti body v čele ligové tabulky. Plzni, která má o deset bodů méně, patří osmá příčka.

„Soupeři máme co vracet, naposledy nás na Strahově porazil. Plzni určitě více vyhovuje hrát venku, kde má možnost útočit do otevřené obrany,“ řekl k utkání trenér Slavie Karel Jarolím. „Musíme se vyrovnat také s tím, že jsme se během týdne připravovali bez početné skupiny reprezentantů. Ze zraněných hráčů má nejblíže k návratu na hřiště Mickael Tavares, u ostatních uvidíme,“ dodal kouč Slavie.

Svalové zranění stále nepustí na hřiště Vladimíra Šmicra. Petra Jandu zřejmě čeká operace kolenních vazů. Do utkání určitě nezasáhnou dlouhodobě zranění Martin Latka a Dušan Švento. Nejistý je start Michala Švece a Ericha Brabce, který absolvoval rehabilitaci v Německu, ale jeho stav se zlepšil.

„Ještě jednou bych se chtěl omluvit všem fanouškům za to, co jsme předvedli v Líšni. Je to velká ostuda. Čeká nás utkání s Plzní, které musíme zvládnout,“ řekl k utkání Ladislav Volešák. „Mám tam pár kamarádů. S Markem Jarolímem jsem vyrůstal ve Spartě a z reprezentace se znám s Martinem Fillem. Plzeň má mladé mužstvo, hrají docela pěkný fotbal,“ dodal slávistický záložník.

Slavia se na utkání připravovala bez řady reprezentantů. Stanislav Vlček a Daniel Pudil se k týmu vrátili až ve čtvrtek, stejně jako Marek Suchý a Theodor Gebre Sellasie. Tijani Belaid byl v Abú Dabí, kde nastoupil za Tunisko a vstřelil vítěznou branku. Matej Krajčík se vrátil už na začátku týdne, za Slovensko nastoupil jen do kvalifikačního střetnutí proti San Marinu, do Chorvatska na přátelské utkání již necestoval.

Slavia sehrála s Plzní celkem 81 ligových zápasů. 48 z nich Slavia vyhrála, 17 duelů skončilo nerozhodně a 16 zápasů skončilo vítězstvím Plzně. Skóre je 210:106 pro Slavii.

Nejvyššího ligového vítězství dosáhla Slavia v roce 1945, kdy soupeře porazila 8:1.

Z Plzně do Slavie přišli například stoper Forman, útočníci Ziegler a Vágner, Tomáš a Lukáš Doškovi, záložník a současný trenér B-týmu Daniel Šmejkal nebo útočník Pavel Fořt.

O přestávce utkání s Plzní  se mohou návštěvníci těšit na losování o zajímavé ceny. Vyhrát mohou dvě vstupenky na utkání Ligy mistrů Slavia – Arsenal, dvě vstupenky na utkání Ligy mistrů Slavia – Sevilla nebo slávistický dres!

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články