Derby rezerv rozhodl Argentinec Barreyro | SK Slavia Praha
Více

Derby rezerv rozhodl Argentinec Barreyro

PRAHA - Derby rezerv rozhodla jediná branka, která padla po individuální akci bohužel do slávistické sítě. Po čtyřiceti minutách se prosadil Argentinec Guido Barreyro.
PRAHA - Derby rezerv rozhodla jediná branka, která padla po individuální akci bohužel do slávistické sítě. Po čtyřiceti minutách se prosadil Argentinec Guido Barreyro. Slávisté na vyrovnání nedosáhli, proti pozorné obraně Sparty jim chyběla lepší finální přihrávka a důraz v koncovce.

V úvodu se sice hrálo více na polovině Sparty, slávisté se ale dostali jen ke dvěma střelám, Necidova rána z velké dálky nenadělala Kozáčikovi problémy, Kovaříkův pokus z nadějné vzdálenosti zblokovala obrana.


Sparťané hledali centry vysokého Argentince Barreyra, ten se dvakrát dostal k hlavičce, ale naštěstí mu chyběl důraz a Diviš jeho pokusy zlikvidoval.


Slávisté si poradili i s řadou standardních situací, bohužel ale nezabránili rozhodující akci celého utkání, která přišla ve čtyřicáté minutě. Barreyro prošel naší obranou po pravé straně, postupoval od rohového praporku k brance a pak prudkou ránou po zemi prostřelil Diviše.


Po přestávce Slavia narážela na zorganizovanou obranu soupeře, při standardkách, které zahrával Belaid, se ukázala výšková převaha soupeře. V 64. minutě byl v dobré pozici po akci Helda a Černého Kobler, namířil ale křižnou ránou vedle branky.


V závěru už hosté utkání nezvrátili, nepomohl ani dvojnásobný výlet brankáře Diviše do pokutového území.


„Chci pogratulovat Spartě, která chvílemi působila fotbalověji a dala branku, a proto zaslouženě vyhrála. Nám chyběl důraz v koncovce a více klidu, u některých hráčů bych očekával více chtění a pokory,“ uvedl trenér Daniel Šmejkal s tím, že nebude konkretizovat jména, kritika ovšem nesměřovala na Tijaniho Belaida. „Čekal bych větší ochotu s výsledkem něco udělat. Při brance pravá strana naší obrany totálně propadla,“ přidal další hodnocení slávistický kouč.



Sparta B - Slavia B 1:0 (1:0)
Branka: 40. Barreyro
Sparta B: Kozáčik - Valíček, Bentel, Mareš, Švec - Petržela (61. Glasser), Kokoška (86. Vacek), Rada, Podaný - Nádeníček, Barreyro (77. Bony)
Slavia B: Diviš - Held (88. Uhlíř), Gabriel, Kopřiva, Švamberg - Vagrčka (52. Černý), Kobler, Belaid, Kovařík - Necid, Dvořák (75. Klavík)

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články