Čtyři slávisté reprezentovali | SK Slavia Praha
Více

Čtyři slávisté reprezentovali

PRAHA – Zatímco soustředění slávistů v pátek skončilo a hráči si užívají víkendového volna, jejich kolegové nastoupili za reprezentační výběry. Devadesát minut odehrál na Letné za Slovensko Matej Krajčík a byl u porážky 1:3, kterou Češi oslavili postup na šampionát.
PRAHA – Zatímco soustředění slávistů v pátek skončilo a hráči si užívají víkendového volna, jejich kolegové nastoupili za reprezentační výběry. Devadesát minut odehrál na Letné za Slovensko Matej Krajčík a byl u porážky 1:3, kterou Češi oslavili postup na šampionát. Daniel Pudil se do hry nedostal.

Čeští reprezentanti do jedenadvaceti let remizovali v Jablonci s Tureckem 1:1. Ze slávistů odehráli Suchý a Švec celých devadesát minut, Gebre Selassie se na hřiště nedostal.

Od 69. minuty hrál také Bořek Dočkal, který je ze Slavie na hostování v Kladně. Češi šli do vedení díky krásné střele Střeštíka z přímého kopu, těsně před poločasovým hvizdem chytil Švenger penaltu. Turci však nakonec svoji neporazitelnost uhájili, v 73. minutě vyrovnal hlavou Parlak, který si naběhl do české šestnáctky zcela volný. Ve středu čeká české fotbalisty další z kandidátů postupu – v Záporoží se utkají s Ukrajínou.

Česká republika – Slovensko 3:1 (1:0)
Branky: 13. Z. Grygera, 77. M. Kulič, 82. T. Rosický – 79. Kadlec vlastní
Česká republika: J. Blažek - Z. Pospěch , R. Kováč , D. Rozehnal , Z. Grygera (46. M. Kadlec ) - J. Polák (86. M. Matějovský ), T. Galásek , T. Rosický , J. Plašil - M. Baroš (71. M. Kulič ), J. Koller
Slovensko: K. Čontofalský - M. Krajčík , M. Škrtel , L. Michalík , M. Čech - K. Kisel (87. J. Halenár ), Z. Štrba , J. Kozák , M. Sapara , M. Hamšík (58. F. Hološko ) - M. Mintál (67. S. Šesták )

U21 Česká republika – U21 Turecko 1:1 (1:0)
Branky: 17. Střeštík - 73. Parlak
Česko 21: Švenger - Kúdela, Suchý, Mazuch, Švec - Rajtoral, Holek, Fillo, Kalouda (81. Jeslínek) - Střeštík (69. Dočkal), Pekhart (46. Smejkal).
Náhradníci: Diviš, Polák, Gebre Selassie, Řezník
Turecko 21: Kivrak - Yelen (71. Özgur), Gülselam, Hurmaci, Öztorun - Sam, Topal, Sahin (79. Güven), Ucar - Özkan (86. Erkin), Parlak

Tunisko - Namibie 2:0 (0:0)
Branky:
58. Yahia, 76. Jemaa
Do přátelského zápasu proti Namibii, který se hrál Rádesu v Tunisku nastoupil také Tijani Belaid. Dalším soupeřem Tunisanů budou ve středu Rakušané, hrát se bude ve Vídni.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články