V neděli proti Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V neděli proti Mladé Boleslavi

<p>PRAHA – Slavia v neděli nastoupí k poslednímu&nbsp;podzimnímu ligovému duelu&nbsp;na strahovském stadionu. Letošní bilance v domácích zápasech je velice lichotivá.
PRAHA – Slavia v neděli nastoupí k poslednímu podzimnímu ligovému duelu na strahovském stadionu. Letošní bilance v domácích zápasech je velice lichotivá. Bod si za bezbrankové remízy odvezli jen fotbalisté Ostravy a Olomouce. Navíc zde Slavia dostala jedinou branku. Bylo to v utkání se Zlínem, které skončilo pro červenobílé vítězstvím 7:1. „Musíme příznivou bilanci potvrdit,“ říká před zápasem trenér Karel Jarolím.

Nedělním utkáním s Mladou Boleslaví se uzavře poslední podzimní sezona, kterou Slavia hraje na Strahově. V domácím prostředí si připsala pět vítězství a dvě remízy a také velice příznivé skóre 14:1. Utkání začíná ve 20:15 hodin.

„Na bilance já nehledím, nevěřím jim. Rozhodující je realita. To, co bylo, je už v nenávratnu a nedá se s tím nic dělat,“ říká při ohlédnutí důrazně trenér Karel Jarolím. „Minule jsme proti Olomouci body ztratili, musíme udělat všechno pro to, abychom další ztráty nedopustili a uzavřeli podzim vítězstvím. Mladá Boleslav také nebude bezhlavě útočit, ale nečekám, že by se věnovali tak zarputile obraně jako Olomouc, budou chtít být nebezpeční také směrem dopředu,“ očekává slávistický kouč jiný průběh zápasu.

Mladá Boleslav si proklestila cestu do Poháru UEFA, její fanoušci ale zatím určitě při pohledu na ligovou tabulku velkou radost nemají. „Pro mne je stále Mladá Boleslav soupeřem v boji o čelo tabulky, kádrem a kvalitou mužstva určitě patří výš,“ potvrzuje očekávání trenér Karel Jarolím.

Na závěr podzimní sezony poděkoval trenér také všem věrným fanouškům. „Nejen na Strahově, ale ve všech zápasech venku jsme hráli s velkou podporou našich příznivců. Každý z nás si velice váží toho, jak dokážete Slavii hnát za vítězstvím. Víme, že dokážete povzbuzovat i ve chvílích, kdy se tolik nedaří. Víme, jak velkou roli jste vy diváci sehráli letos při pohárových zápasech se Žilinou, Ajaxem nebo s Arsenalem, našim fotbalistům jste byli oporou i v lize. Za to vám patří poděkování,“ vzkazuje slávistický kouč.

Slavia je v tabulce stále první a na svém kontě má 31 bodů. Před druhými Teplicemi má čtyřbodový náskok. Slavia má celkové skóre 24:8. Mladé Boleslavi patří se sedmnácti body desátá příčka. Skóre je 16:16.

Obránce Matej Krajčík také očekává jiný průběh utkání, než v předchozím ligovém kole s Olomoucí: „Určitě to bude jiný zápas. Boleslav bude chtít hrát fotbal, takže určitě tady nebude stát ve vápně v deseti lidech jako Olomouc. Ale samozřejmě soupeři k nám jezdí s tím, že nechtějí dostat gól a přizpůsobují tomu taktiku. Ale my se s tím musíme umět vypořádat. Ještě je před námi dlouhá sezona. Zvládli jsme i jiné zápasy, tak si ty body odvezeme odjinud. Na druhou stranu bychom neměli domácí zápasy ztrácet. Ale stále máme náskok. Nikdy nevíte, jak se tabulka bude vyvíjet.“

I před utkáním s Mladou Boleslaví trápí trenéra početná slávistická marodka. Stanislav Vlček má krevní výron v lýtkovém svalu a do utkání s Mladou Boleslaví nezasáhne. „Bylo by to zbytečné riskování. Do nedělního zápasu určitě nenastoupím. Potom uvidíme, jak dál,“ okomentoval svůj zdravotní stav slávistický kanonýr.

Šrámy z utkání se Steauou Bukurešť si odnesl Michal Švec, který má podvrtnutý kotník. „Dostal jsem na něj na deset dnů sádru,“ řekl defenzivní záložník.

Problémy s kolenem trápí stále Davida Kalivodu, odložil ortézu a začíná s rehabilitací.  Kvůli poraněnému stehennímu svalu si do konce podzimu už nezahraje František Dřížďal. Na seznamu dlouhodobě zraněných jsou stále Petr Janda a Dušan Švento.

Dobrou zprávou je, že Vladimír Šmicer zahájil lehký trénink. Zranění kolena se naštěstí neukázalo tak vážné. S týmem se připravuje také Martin Latka.

Do utkání může zasáhnout Theodor Gebre Selassie, který nemohl nastoupit do utkání se Steauou Bukurešť, protože není na soupisce Ligy mistrů UEFA.

V první lize Slavia sehrála s Mladou Boleslaví celkem šest utkání. Dva zápasy Slavia vyhrála, třikrát se hrálo nerozhodně a jeden duel skončil pro Slavii porážkou. Skóre je 10:10.

První ligový zápas se hrál na podzim 2003 a skončil 1:1. Nejvyšší vítězství slavila Slavia na podzim 2006, když vyhrála 3:1. Nejvyšší prohru si připsala na jaře 2006, kdy utkání skončilo 1:4.

Z bývalých hráčů Slavie hrají v Mladé Boleslavi Tomáš Hrdlička, Radim Nečas a Ivo Táborský.

V neděli soutěž o vstupenky a slávistické šály

Také v neděli připravila Slavia pro své věrné fanoušky soutěž. Vyhrát mohou vstupenky na poslední podzimní utkání Ligy mistrů UEFA se Sevillou, vstupenky na charitativní akci Mikuláš v Edenu a slávistické šály.

Pravidla soutěže jsou jednoduchá. U všech vchodů na stadion budou připraveny hnědé schránky. Pořadatelé fanouškům rozdají dotazníky, které zájemci o soutěž vyplní. Musí uvést jméno, příjmení, bydliště, číslo tribuny, sektoru a sedadla. Do slosování půjdou pouze dotazníky se všemi vyplněnými údaji. Schránky budou uzavřeny a odneseny ve 20:15 hodin, kdy začíná utkání. Losování proběhne na hrací ploše o přestávce.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články