Slavia remizovala s Boleslaví | SK Slavia Praha
Více

Slavia remizovala s Boleslaví

PRAHA - Slavia potřetí v řadě v lize remizovala, tentokrát 1:1 s Mladou Boleslaví. Slavia byla v utkání aktivnějším týmem, od úvodních minut útočila, ale do vedení šli hosté zásluhou Jana Rajnocha.
PRAHA - Slavia potřetí v řadě v lize remizovala, tentokrát 1:1 s Mladou Boleslaví. Slavia byla v utkání aktivnějším týmem, od úvodních minut útočila, ale do vedení šli hosté zásluhou Jana Rajnocha. V 33. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen bývalý slávista Tomáš Hrdlička, ale červenobílí se nemohli dlouho prosadit. Vyrovnání zařídil po změně stran Daniel Pudil, který využil přesného pasu za obranu od Zdeňka Šenkeříka. Rozhodující branku se však navzdory velkému množství šancí Slavii vstřelit nepodařilo. I přes remízu zůstávají slávisté v čele tabulky, na druhé Teplice mají náskok dva body.

„Boleslav jsme pustili lajdácky do vedení, přestože jsme se na její standardní situace připravovali. Do té doby, než jsme dostali branku, jsme mohli ale vést. Po vyloučení Tomáše Hrdličky už bylo asi jen otázkou času, kdy vyrovnáme a jestli budeme schopni i poté se prosadit v koncovce. Boleslav se snažila po vyrovnání o protiútoky, my jsme měli možností skórovat dost,“ řekl k utkání trenér Slavie Karel Jarolím.

„V první půli jsme nehráli agresivně, v druhém poločase nás vychytal Pižanowski, nebo jsme neřešili situace v klidu. O situaci v nastaveném čase, která zaváněla penaltou, se nechci bavit,“ shrnul utkání.

„Za daných okolností musím být spokojen s bodem, Slavia si na začátku vytvořila tlak, poté jsme se začali zvedat, začali mít nebezpečné šance a dali jsme branku. Do konce poločasu jsme hráli dobře, i když vyloučení ovlivnilo zápas v náš neprospěch. Hráli jsme o deseti a věděli jsme, že nesmíme Slavii pustit do brankových příležitostí. Pak jsme dostali gól, utkání jsme dohrávali pod tlakem a na vítězství jsme samozřejmě pomýšlet nemohli. Uhráli jsme bod, jsem spokojen, ale hráli jsme o deseti, utkání nás stálo mnoho sil,“ hodnotil utkání kouč Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný.

Slavia – Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 60. Pudil – 30. Rajnoch
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček – Gebre Selassie (46. Ivana), Belaid (46. Volešák), Tavares, Pudil - Šmicer (75. Necid) - Šenkeřík
Mladá Boleslav: Pižanowski - Voříšek, Procházka, Kopic, Hrdlička – Kysela (68. Vaněček), Rajnoch, Matějovský, Kalina – Mendy (79. Mašek), Táborský (56. Sedláček)
ŽK: Gebre Selassie – Voříšek, Matějovský, Rajnoch, Hrdlička
ČK: Hrdlička
Diváci: 2 523


Utkání jsme sledovali on-line
Program Poločas, 3.85 MB
Video si můžete stáhnout zde.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články