Také s Příbramí remíza | SK Slavia Praha
Více

Také s Příbramí remíza

<p>PRAHA/STRAHOV – Také sobotní přípravné utkání na Strahově skončilo nerozhodně, ve velkém chladu skórovaly oba týmy po přestávce. Nejprve se trefil po krásné samostatné akci Marek Jarolím, přibramští už o dvě minuty později vyrovnali.
PRAHA/STRAHOV – Také sobotní přípravné utkání na Strahově skončilo nerozhodně, ve velkém chladu skórovaly oba týmy po přestávce. Nejprve se trefil po krásné samostatné akci Marek Jarolím, přibramští už o dvě minuty později vyrovnali.

Slavia měla ve druhém poločase řadu šancí, Pudil nastřelil po Krajčíkově centru hlavou břevno, Davidu Střihavkovi zmařil umístěnou střelu brankář Hruška. Posledním soupeřem před ostrým startem v Poháru UEFA bude na hlavním stadionu ve čtvrtek ligové Kladno.

„Ve druhém poločase jsme hráli určitě lépe než v tom prvním. Škoda samozřejmě té obdržené branky. Ve druhé půli jsme měli tlak i šance, ale bohužel jsme dali jen jeden gól. Škoda toho vyrovnání. Bylo vidět, že kluci ze sebe vydali všechno. Myslím si, že je ještě na nich cítit únava z náročného tréninkového programu. Ale věřím, že bude pomalu ustupovat a že to bude stále lepší a lepší. Naším cílem je předvádět rychlý kombinační fotbal,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Petr Vrabec.

Trenér Karel Jarolím na utkání nebyl. Odjel do Londýna sledovat Tottenham, který na White Hart Lane hostí Manchester United.

První branku ve slávistickém dresu na velkém hřišti si připsal záložník Marek Jarolím. „Samozřejmě mě to těší. Je to povzbuzení do další práce.“ Stejně tak ho potěšilo i dopsání na soupisu pro Pohár UEFA. „Já jsem se na to snažil moc nemyslet. Rozhodovalo se mezi sedmi hráči. Doufám, že si v těch zápasech zahraji. Chceme v nich udělat co nejlepší výsledky a hrát hezký fotbal pro naše fanoušky.“

„Všichni víme, že zatím to není stále úplně to, co chceme. Ale myslím si, že se to každým momentem zlepšuje,“ ví o nedostatcích Marek Jarolím, který také na dálku sleduje nejbližšího soupeře – Tottenham Hotspur. „Viděl jsem nějaké zápasy, například ten, ve kterém porazili Arsenal 5:1. To byla dobrá ukázka. Dnes hrají s Manchesterem United, tak uvidíme. Ale my se musíme dívat hlavně na sebe, dát se do kupy a potom proti nim podat maximální výkon.“

Marek Jarolím je také rád, že už má kondiční soustředění za sebou. „Letos je ta pauza poměrně krátká, loni se začínalo hrát téměř v půlce března. Soustředění v Krkonoších bylo hodně náročné, ale potom jsme se začali připravovat s míčem a to už bylo mnohem příjemnější.“

Na otázku, jestli po příchodu do Slavie shodil nějaké to kilo jako většina nových příchozích se smíchem odpověděl: „Já už jsem i tak dost hubený, já už snad ani nemám co shazovat. Ale nějaké to kilo šlo dolů i přes tu moji muší váhu.“

Slavia - Příbram 1:1 (0:0)
Branky: 68. Marek Jarolím - 70. Kalabiška
Slavia 1. poločas:Vorel - Gebre Selassie, Latka, Šourek, Hubáček - Krajčík, Kalivoda, Suchý, Černý - Ivana, Blažek.
Slavia 2. poločas: Kubásek - Krajčík, Šourek, Brabec, Pudil - Kalivoda, Volešák, Tavares, Marek Jarolím, Černý - Střihavka.

Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články