V pondělí v Brně o velice důležité body | SK Slavia Praha
Více

V pondělí v Brně o velice důležité body

PRAHA – Lídra české ligy čeká v pondělí další boj o udržení náskoku na čele tabulky. Slávisté se poprvé a nikoliv naposledy vydají v jarní sezoně na Moravu – soupeřem jim bude 1. FC Brno.
PRAHA – Lídra české ligy čeká v pondělí další boj o udržení náskoku na čele tabulky. Slávisté se poprvé a nikoliv naposledy vydají v jarní sezoně na Moravu – soupeřem jim bude 1. FC Brno. „Musíme navázat na druhý poločas ze zápasu s Tottenhamem, hrát dostatečně důrazně a kompaktně. Takový výkon povede k úspěchu,“ řekl k utkání trenér Karel Jarolím.

Zda bude soupeř sázet především na defenzivu, jakou se prezentovaly České Budějovice, slávistický kouč nechce odhadovat. „Brno má dobré útočníky, bude chtít zvítězit. Musíme být připraveni i dobře bránit,“ dodal.

Do zápasu nezasáhne nikdo ze slávistických marodů. Dušan Švento a Petr Janda dokončují rehabilitaci po operaci kolena. „Myslím, že do přípravy týmu bych se mohl zapojit za měsíc,“ odhaduje slovenský reprezentant. Petr Janda dokončuje svůj rehabilitační program v Bratislavě.

Vladimír Šmicer a Zdeněk Šenkeřík polykají běžecké dávky, jejich návrat na trávník také nebude dříve než za několik týdnů. Jan Blažek dohání fyzickou kondici po tréninkovém výpadku způsobeném nemocí. Marek Jarolím se zapojil do přípravy týmu, jeho start v Brně není jistý.

„Vím, že Brnu se vstup do jara nepovedl, budou si chtít napravit reputaci. Naším úkolem je ale uspět s každým soupeřem,“ řekl k utkání brankář Michal Vorel.

Slavia se s Brnem utkala naposledy 25. srpna ve 4. kole I. Gambrinus ligy a vyhrála 1:0, když do sítě jako jediný zamířil v 77. minutě  tehdejší kapitán Stanislav Vlček.

V Brně se naposledy oba soupeři utkali 20. srpna 2006, v desáté minutě rozhodl o třech bodech pro domácí Luděk Zelenka. Slavia dohrávala utkání o deseti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Marek Suchý.

Výkop je v pondělí v 17:15, utkání vysílá přímým přenosem kanál ČT2. Na našem webu můžete sledovat tradiční zpravodajství a online přenos.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články