V Edenu se chystal slavnostní ceremoniál | SK Slavia Praha
Více

V Edenu se chystal slavnostní ceremoniál

EDEN – Už dnes se splní sen mnoha generací slávistických fanoušků, kteří snili o novém stadionu.
EDEN – Už dnes se splní sen mnoha generací slávistických fanoušků, kteří snili o novém stadionu. V úterý probíhaly intenzivní přípravy, na multimediálních tabulích běžely atraktivní záběry z Ligy mistrů a dávné historie Slavie, malí fotbalisté společně se svými trenéry se chystali na svoje vystoupení. V hledišti nebudou chybět slávistické legendy. Určitě stejně jako ostatní diváci poznají, jak obrovský rozdíl je na stadionu čeká co se týče diváckého zážitku, který dovede fotbal nabídnout.

„Je to nádhera, krása, vždyť na Strahově jsme ani na své fotbalisty neviděli,“ říkal dojatý Josef Moravec, jeden ze dvou posledních žijících fotbalistů, kteří nastoupili v září 1953 při otevírání starého Edenu.

Dopoledne dorazil tým z Oxfordu. „Je pro nás velkou ctí být u takové příležitosti. Ve fotbale se nesmí zapomínat na tradici a v Anglii se fotbal zrodil. Věřím, že přátelství našich klubů, které nám odkázaly předchozí generace, bude pokračovat,“ uvedl Senior President Oxfordu Richard Tur.

Oxfordští studenti bydlí v novém hotelu Iris a při prohlídce stadionu se netajili obdivem. „Je to krása, na takový stadion budou vaši fanoušci právem pyšní,“ říkal Tom Wherry, kapitán týmu.

„Hrát budeme systémem 4-3-2-1, a budeme hrát naplno, uvidíme, jak se nám bude dařit,“ prozrazoval sestavu.

Brankář Nik Baker si pak povídal s Erichem Brabcem, který mu líčil boj o mistrovský titul. „Kam střílíte penalty,“ optal se s britským humorem Baker kapitána. „Abych věděl, kam mám skočit,“ dodal. Odpovědí kapitána byl rozpačitý úsměv.

Diváci se mohou těšit na slavnostní den, ze kterého si můžete pořídit speciální šálu a trička, dostanete pamětní minci a zvláštní číslo Poločasu Eden.

SLAVIA SE VRACÍ DOMŮ!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články