Stadion Eden slavnostně otevřen!!! | SK Slavia Praha
Více

Stadion Eden slavnostně otevřen!!!

EDEN – Slavii se dnešním dnem splnil sen. Po dlouhých letech čekání se slavnostně otevřely brány do ráje každého slávistického fanouška – do nového Edenu.

EDEN – Slavii se dnešním dnem splnil sen. Po dlouhých letech čekání se slavnostně otevřely brány do ráje každého slávistického fanouška – do nového Edenu. V historicky prvním utkání na svém novém trávníku porazila Slavia svého soupeře Oxford university asociation team vysoko 5:0.

Výsledek samotný ale nebyl důležitý. Daleko více si každý, kdo dnes do Edenu zavítal, bude pamatovat úžasnou atmosféru nového stánku a nádherný zážitek z celého slavnostního otevíracího ceremoniálu.

Brány areálu se otevřely okolo sedmnácté hodiny. Již předtím se před stadionem sešly stovky fanoušků, obdivujících nádhernou stavbu. Na prostranství za severovýchodním rohem stadionu probíhaly soutěže s hodnotnými cenami, akce podporované našimi sponzory, o zábavu se starala skupina Baraki, která zhudebnila slávistické chorály.

Po celé odpoledne panovalo slunečné a teplé počasí a fanoušci se skvěle bavili, ať už hrou na konzolích X-box, penaltami kopanými na dřevěného brankáře, nebo soutěžemi se slávistickou tematikou.


Samotný slavnostní ceremoniál začal v devatenáct hodin. Úvodního slova se ujal Vladimír Šmicer, dalšími hosty byli Vladimír Leška ze společnosti Eside, majitelé Slavie Petr Doležal a Tomáš Rosen a kameraman a skalní slávista Miroslav Ondříček. „Vítejte doma,“ zakončil svoji řeč Vláďa Šmicer a vyvolal tak bouřlivý aplaus tribun, na kterých se sešlo přes čtrnáct tisíc fanoušů. Posádková hudba Praha zahrála státní hymnu a na hřiště vyběhli malí slávisté se svým programem.

Za mohutného povzbuzování našeho kotle předváděli to nejlepší ze svého tréninku, k vidění byly přesné střely na bránu, tygří skoky brankářů, kličkování mezi kužely i přesné přihrávky. Na hřišti se vystřídala více než stovka slávistů, od přípravky až po žáky. Slávističtí dorostenci roztáhli na středu hřiště obří slávistický dres a transparenty, děkující našim fanouškům.


Slavnostního výkopu se zhostil František Veselý v historickém dresu a s historickým míčem a po něm již na trávník nastoupily oba týmy. Výsledek 5:0 zařídili svými góly Vladimír Šmicer, Pavel Kuka, Marek Jarolím, Jaroslav Černý a Ivo Knoflíček. Do zápasu se mimo všechny zdravé hráče A mužstva zapojili také pozvaní hosté: Lukáš Jarolím, Jan Suchopárek, Pavel Kuka, Patrik Berger, František Veselý ml., Ivo Knoflíček a Luboš Kubík, zahrál si i asistent trenéra Pavel Řehák.

Během poločasové přestávky byl přímo na hrací ploše oddán pár slávistických fanoušků Dana Jelínková a Pavel Vaníček, které oddal starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský.


V prvním poločase převedl náš kotel perfektní choreo se znakem Slavie, po celý zápas se neúnavně fandilo, během druhého poločasu obíhaly stadionem mexické vlny. Po závěrečném hvizdu proběhla tradiční slávistická děkovačka, kterou si spolu s našimi fotbalisty užili i hráči Oxfordu. Oba týmy potom udělaly kolečko kolem celého stadionu a poděkovali všem fanouškům za skvělou atmosféru.

Hráči Oxfordu se  ještě vrátili k našemu kotli, kde se fotili s fanoušky a na památku od nich dostali šály a jiné slávistické suvenýry. Ještě dlouho po závěrečném hvizdu rozdávali u hrací plochy autogramy a bavili se s našimi fanoušky.


Oslavy a koncert skupiny Baraki pokračují i po skončení zápasu.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články