Béčko porazilo Letohrad | SK Slavia Praha
Více

Béčko porazilo Letohrad

HORNÍ POČERNICE - Béčko Slavie zvítězilo nad Letohradem 3:1. Z kádru áčka nastoupili Vorel, Gebre Selassie, Volešák, Jarolím, Černý a Blažek. Prvních dvacet minut prvního poločasu mnoho krásy nepobralo, hrálo se většinou ve středu hrací plochy, bez střely na branku.
HORNÍ POČERNICE - Béčko Slavie zvítězilo nad Letohradem 3:1. Z kádru áčka nastoupili Vorel, Gebre Selassie, Volešák, Jarolím, Černý a Blažek. Prvních dvacet minut prvního poločasu mnoho krásy nepobralo, hrálo se většinou ve středu hrací plochy, bez střely na branku. První brankovou příležitost si Slavia vytvořila ve 24. minutě, kdy si Černý narazil se Švambergem, jehož centr usměrnil Volešák vedle tyče. O dvě minuty později se Volešák opět dostal ke střele, tentokrát však trefil brankáře Kykala.

Ve 27. minutě se dostali do šance i hosté, střela Davida Stejskala ale skončila přesně v náruči gólmana Vorla. V téže minutě se červenobílí poprvé radovali z branky, centr Jaroslava Černého srazila obrana hostů přímo k Marku Jarolímovi, který přehodil ledohradského brankáře. Neuplynuly ani tři minuty a skóre se opět měnilo - Černý využil přesnou přihrávku z pravé strany a krásně se z voleje trefil k tyči. Slavia měla v první půli ještě jednu příležitost skórovat, Blažek však prudkou ranou trefil jen břevno.

I ve druhém poločase byla aktivnější Slavia, ve 48. minutě trefil krásně do růžku branky Blažkův centr Volešák, hostující brankář Kykal však předvedl výborný zákrok. V 53. minutě ale chyboval, když neudržel Černého střelu, kterou pohodlně do branky dorazil Kindel. Hosté se do žádné vážnější šance nedostali, ke vstřelení branky jim pomohla Kopřivova hra rukou v šestnáctce a následný pokutový kop, který s přehledem proměnil Vaniš. Slávisté si do konce poločasu vytvořili ještě dvě velké šance, nejprve v 72. minutě Blažek neproměnil své sólo a v 80. minutě nezkrotil před brankářem Blažkovu nahrávku Jarolím.

„Do utkání jsme nevstoupili nejlépe, Letohrad přijel hrát aktivně, což se mu dařilo. Do první branky to byla z naší strany neurovnaná hra, po vstřelení gólu jsme začali hrát po zemi a kombinovat. Za stavu dva nula už bylo o zápase rozhodnuto. Letohrad korigoval penaltou po nekoncentrovanosti Kopřivy, ale poté jsme ještě měli dostatek šancí na zvýšení skóre,“ hodnotil utkání trenér Slavie Miroslav Janů.

„Na poslední chvíli nám přišli pomoci hráči z áčka, což se velmi projevilo. K zápasu jsme také nominovali dva dorostence, kteří hráli třetí ligu poprvé, Marku Kindlovi se to utkání povedlo, dal i branku,“ uzavřel svůj komentář náš kouč.

„Bylo to důležité vítězství, šli jsme sem proto, abychom béčku pomohli. Byl tu těžký terén, ale po vstřelení první branky se nám hrálo dobře,“ řekl po zápase Ladislav Volešák.

„Jsme rádi, že jsme tenhle důležitý zápas zvládli, vyhráli a klukům z béčka trochu ulehčili v té bitvě o záchranu. Zahráli jsme si dobře, po včerejšku jsme si udělali hezkou neděli,“ komentoval utkání s úsměvem Marek Jarolím.

Slavia B - Letohrad 3:1 (2:0)
Branky: 27. Jarolím, 29. Černý, 53. Kindel - 70. Vaniš (pen.)
Slavia B: Vorel - Gebre Selasie, Kopřiva, J. Hošek, Švamberg - Kindel (77. Bayer), Volešák, Jarolím, Černý (90. Kobler) - Blažek, Vukovič (87. P. Hošek)
Letohrad: Kykal - Kuchta, Rompotl, Strasmeier, Vaniš - Gerža (62. Hundák), Čada, Řehák, D. Stejskal (86. Havrda) - M. Stejskal (62. Myšák), Kočí

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články