Fortuna podpoří regionální fotbal | SK Slavia Praha
Více

Fortuna podpoří regionální fotbal

PRAHA - Až do konce června se mohou fotbalové kluby z celé České republiky ucházet o prostředky z nového grantového projektu. První ročník této mimořádné akce vyhlásila sázková kancelář Fortuna.
PRAHA - Až do konce června se mohou fotbalové kluby z celé České republiky ucházet o prostředky z nového grantového projektu. První ročník této mimořádné akce vyhlásila sázková kancelář Fortuna.

V první výzvě je pro kluby připraveno pět milionů korun. Grantové prostředky jsou dostupné všem fotbalovým klubům na různých úrovních soutěže.

„Loni jsme výrazným způsobem sponzorsky vstoupili do prvoligového fotbalu a nyní podporujeme celkem deset mužstev. Už tehdy jsme avizovali, že půjdeme s podporou dál, protože sport nevnímáme pouze jako prvoligovou záležitost. Fotbal je na špici popularity, ale na mnoha úrovních a místech je už citelně znát nedostatek hráčů. Rádi bychom přispěli k rozvoji klubů po celé České republice, aby fotbal nestagnoval, ale naopak díky svému modernímu zázemí přitahoval stále širší okruh příznivců,“ vysvětlil generální ředitel Fortuny Martin Todt.

„Mechanismus přihlašovaní do grantu je velmi jednoduchý. Přihláška zabírá jedinou stranu, její vyplnění trvá několik minut, nevyžadujeme žádné komplikované přílohy. Jde nám především o smysluplné zacílení podpory, a proto od zájemců očekáváme hlavně stručný popis projektu, tedy jak by s prostředky naložil,“ dodává.

Předpokládá se, že prostředky by měly být použity na rozvoj klubu (například rekonstrukce hrací plochy, rekonstrukce zázemí nebo jeho části, úpravy sportovního areálu a podobně).

Záleží na potřebách samotných klubů, předem se nevylučuje žádný nápad. V grantovém systému je standardní pojistka na dokončení projektu, tedy že klub se musí podílet minimálně padesáti procenty z vlastních zdrojů.

Uzavírka přihlášek je 30. června (rozhoduje razítko pošty). Během července došlé projekty vyhodnotí komise složená ze zástupců Fortuny a odborníků. Peníze začnou ke klubům proudit už během srpna.

Přihlášku o podporu je možné získat na stránkách www.ifortuna.cz nebo je k dispozici na pobočkách Fortuny.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články