V Edenu bude pokřtěna kniha o Bokšayovi | SK Slavia Praha
Více

V Edenu bude pokřtěna kniha o Bokšayovi

PRAHA – Během úterního slavnostního otevření nového fanshopu v Edenu dojde také ke křtu knížky Tomáše Piláta: Alexa Bokšay: Gentleman trávníků a školních tříd.
PRAHA – Během úterního slavnostního otevření nového fanshopu v Edenu dojde také ke křtu knížky Tomáše Piláta Alexa Bokšay: Gentleman trávníků a školních tříd.

Kniha vzpomínek, která by neměla chybět v žádné slávistické knihovně, vznikla na základě autentických rozhovorů legendárního brankáře, které připravoval pro Český rozhlas, najdete v ní celou řadu unikátních fotografií ze slávistické historie.

Alexa Bokšay byl po celý svůj život věrným fanouškem, na strahovský stadion chodil pěšky. „Zatímco ostatní se zlobili, že musejí do kopce, Alexa šel z Dejvic do většího a samozřejmě delšího kopce bez jakýchkoliv výhrad,“ vzpomíná docent Václav Smetana.

„Na fotbale vždycky pookřál, pozorně sledoval zápas a komentoval jeho průběh i výkony hráčů. A byl šťastný, že může sedávat na čestné tribuně vedle Františka Veselého,“ přidává Smetana další vzpomínku.

Právě František Veselý bude jedním z kmotrů vzpomínkové knihy. Alexa Bokšay se velkého snu zajít do nového Edenu nedočkal, v srpnu 2007 zemřel. Slavia minutou ticha uctila památku slavného brankáře na začátku odvety s Ajaxem Amsterdam.

Audio ukázku z Bokšayova vyprávění si můžete stáhnout zde.

Knihu vydává Společnost přátel Podkarpatské Rusi v edici Česká expedice.

Publikaci o 146 stranách textu s více než třemi desítkami fotografií prodávají některá knihkupectví v centru Prahy za 150 Kč, například knihkupectví Academia v ulici Na Florenci 3, blízko Masarykova nádraží. K dostání bude také ve fanshopu Slavie Praha, na severní straně nového stadionu v Edenu (Vršovice) u hotelu Iris. Knihu o Alexi Bokšayovi nabízí též internetové knihkupectví KOSMAS (www.kosmas.cz). Další možnost je zaslání poštou: knihu lze objednat na adrese Jiří Havel, Rostislavova 11, 140 00 Praha 4, j.v.havel@seznam.cz.

Prezentace knihy proběhne v rámci slavnostního otevření nového fanshopu Slavie Praha na severní straně nového stadionu v Edenu (Vršovice) před hotelem Iris v úterý 24. června 2008 od 18 hodin. JSTE SRDEČNĚ ZVÁNI!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články