Tomáš Necid rozhodl o výhře nad Anglií | SK Slavia Praha
Více

Tomáš Necid rozhodl o výhře nad Anglií

PRAHA – Čeští reprezentanti zvítězili nad výběrem Anglie ve skupině B mistrovství Evropy hráčů do 19 let 2:0. Obě branky dal Tomáš Necid, který otevřel skóre v 54. minutě.
PRAHA – Čeští reprezentanti zvítězili nad výběrem Anglie ve skupině B mistrovství Evropy hráčů do 19 let 2:0.

Obě branky dal Tomáš Necid, který otevřel skóre v 54. minutě. O čtyři minuty později osmnáctiletý útočník Slavie překonal anglického brankáře podruhé. Češi sice dohrávali svůj první zápas na turnaji jen v devíti, ale nakonec si na stadionu v Jablonci připsali důležité tři body.

Tomáš Necid se do obrovské šance dostal už ve 29. minutě. Po rohovém kopu poslal hlavičkou míč do šibenice, ale anglický gólman Button jeho ránu vytěsnil. Po následném rohu dal o sobě opět vědět slávistický útočník, který na malém vápně jen těsně nedosáhl na míč.

„Důležité bude hlavně potvrdit výsledek v utkání s Řeckem. Ale vítězství 2:0 nad Anglií je nádherné a moc důležité, protože nám začátky v poslední době moc nevycházely," řekl po zápase Tomáš Necid, který byl v jarní části Gambrinus ligy v Jablonci na hostování.

„Jsem moc rád, že jsem se mohl vrátit sem do Jablonce. Chtěl bych poděkovat divákům, kteří nás hnali dopředu. To vítězství patří fanouškům,“ uzavřel šťastný útočník.

Příštím soupeřem českého týmu bude ve čtvrtek Řecko. Utkání se hraje v Liberci od 18 hodin.

Česká republika U19 – Anglie U19 2:0 (0:0)
Branky: 54. a 58. Necid
ČR: Vaclík - Řezník, Brunclík, Polák, Heidenreich - Reinberk, Hable (46. Mareček), Morávek, Zeman (85. Štěpánek) - Vošahlík (75. Lecjaks), Necid
Anglie: Button - Cork, Tomkins, Pearce, Bertrand - Gosling (78. Chandler), Gibbs - Sinclair (64. Obadeyi), Rose - Sturridge, Sears
ŽK: Brunclík, Heidenreich - Obadeyi
ČK: 72. Heidenreich, 82. Brunclík
Diváci: 6 153

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články