Chyběly jen branky | SK Slavia Praha
Více

Chyběly jen branky

PFÖRRING – Slavia začala i druhé utkání přípravného kempu v Německu ve stejné sestavě. „Už proti Regensburgu se mi úvodní poločas z naší strany líbil, nebyl důvod nic měnit,“ přiznal trenér Karel Jarolím po zápase, ale dodal, že nikdo místo v základní sestavě jisté nemá.
PFÖRRING – Slavia začala i druhé utkání připravného kempu v Německu ve stejné sestavě. „Už proti Regensburgu se mi úvodní poločas z naší strany líbil, nebyl důvod nic měnit,“ přiznal trenér Karel Jarolím po zápase, ale dodal, že nikdo místo v základní sestavě jisté nemá.

„Stále je tam jedenáct otazníků, je dobře, že i ostatní o své místo bojují.“ I tak jenom skupinku fanoušků, kteří za Slavií dorazili i do Pförringu, nepřekvapila dvě netradiční místa v sestavě – Marek Suchý hrál znovu na pravém kraji obrany a Dušan Švento v útoku.

Slávisté druholigového nováčka zmáčkli, chybělo jen proměňování šancí. „Zahráli jsme si s chutí, chyběly tomu jenom proměněné šance, měli jsme jich dost,“ ohlédl se za utkáním kapitán Erich Brabec.

Nakonec to byl on, kdo před přestávkou vyrovnal. „Měl jsem trochu štěstí, že se míč dostal až ke mně,“ komentoval dost skromně svoji prudkou hlavičku pod břevno z poměrně velkého úhlu.

Slavia před tím ale měla vést o několik branek. „Snad to přijde v pravý moment, měl jsem dát dva góly,“ nehledal výmluvy Zdeněk Šenkeřík, kterému v několika slibných pozicích míč vůbec nesedl.

Být v Pförringu slávistický kotel, došlo by jistě na pokřik penalty, penalty...  Další zářez s neproměněným pokutovým kopem si připsal Jaroslav Černý, který poslal míč do pravé tyče. Byl to právě on sám, kdo ale penaltu šikovnou kličkou vybojoval.

„Věřil jsem si, střelu jsem i umístil, odrazila se od tyče,“ kroutil Černý hlavou.

„Je to nepsané pravidlo, že faulovaný hráč penaltu zahrávat nemá, něco na něm asi bude. Jde ale obecně o koncovku, tu musíme vylepšit. Určitě se na koncovku zaměříme,“ uzavřel druhé utkání slávistický kouč.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články