Branka Černého porazila Írán | SK Slavia Praha
Více

Branka Černého porazila Írán

PRAHA/EDEN - Slavia si v generálce před začátkem ligové sezony poradila s reprezentačním výběrem Íránu, který porazila 1:0.
PRAHA/EDEN - Slavia si v generálce před začátkem ligové sezony poradila s reprezentačním výběrem Íránu, který porazila 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil Jaroslav Černý.

Soupeř se snažil hrát rychlý kombinační fotbal, obrana Slavie ale hostující tým na dostřel Vaniakovy brány moc často nepouštěla. Velká šance přišla až ve 23. minutě, kdy tvrdou střelu Rezaeia vyrazil skvěle postavený Vaniak.

Do útoku se poté vrhla Slavia, hlavička Gebre Selassieho z 28. minuty ale jestě brankou neskončila.

Slávisté se gólově prosadili až před koncem poločasu, aktivní Černý nadvakrát překoval gólmana Rahmatiha.

Druhý poločas poznamenala četná střídání na obou stranách, jedinou velkou šancí na vyrovnání měl v 60. minutě Rezaei. Íránský útočník šel sám na Vaniaka, branku ale z jasné pozice minul.

Ke konci utkání se na hřišti také výrazně přiostřilo, po ostrém zákroku na Jandu musel být dokonce střídán Khaadbari, aby nedostal červenou kartu.

Slavia tak úspěšně zvládla ostrý test před ligovým utkáním s Libercem.

„Začátek byl z naší strany opatrnější, také jsme pokazili hodně přihrávek. Pak jsme se ale dostali do zápasu a vytvořili šance. Naštěstí se nám podařilo do poločasu skórovat. Ve druhé půli jsme Írán kromě jedné šance do ničeho nepustili, škoda jen, že jsme ještě nějaký ten gól nepřidali,” hodnotil utkání střelec Jaroslav Černý.

Slavia - Írán 1:0 (1:0)
Branky: 43. Černý
Slavia: Vaniak - Suchý(76. Necid), Brabec, Latka (46. Hubáček), Jablonský (64. Šiklič) - Gebre Selassie (64. Volešák), Tavares (64. Krajčík), Jarolím (64. Belaid), Černý (64. Janda) - Švento (46. Šenkeřík), Toleski (46. Ivana)
Írán: Rahmati (64. Mirzapour), Aghili, Hosseini (85. Shiri), Gholamnejad (75. Tahmasebi), Zare, Sadeghi (85. Bengar), Hajsafi (46.Khaladbari, 75. Nosrati), Midavoodi, Rezaei (60. Amraee), Kazemi (64. Parvin), Rahmat
ŽK: Gholamnejad, Khaladbari
Diváci: 2 885

Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články