Slavia začíná ligu v Liberci | SK Slavia Praha
Více

Slavia začíná ligu v Liberci

PRAHA – V neděli zahájí Slavia cestu za obhajobou mistrovského titulu. První zastávkou bude v neděli stadion u Nisy, kde se utká se Slovanem Liberec. Výkop je ve 20:15 hodin.
PRAHA – V neděli zahájí Slavia cestu za obhajobou mistrovského titulu. První zastávkou bude v neděli stadion u Nisy, kde se utká se Slovanem Liberec. Výkop je ve 20:15 hodin. Trenér Karel Jarolím má k dispozici téměř celý kádr, který absolvoval letní přípravu.

S kondičním trenérem Janem Netscherem se připravují Marek Kindel (zraněné koleno), Lukáš Vácha (operace kolene), František Dřížďal (operace achilovky), Vladimír Šmicer (po zranění achilovky) a Amadou Cissé (problémy s břišním svalem).

„Nemůžeme mít jiné cíle než je obhajoba titulu, nic jiného by asi nebylo na místě. Samozřejmě víme, že mužstev s podobnými ambicemi je více. Ale věřím tomu, že už v přípravném období jsme udělali všechno pro to, aby to pro nás dobře dopadlo. Ale liga je dlouhodobá soutěž, mohou přijít zranění a tak dále. Myslím si, že jsme připraveni na to, abychom pro obhajobu udělali maximum,“ řekl před zápasem v Liberci trenér Karel Jarolím.

„Jestli jsme na Liberec dobře připraveni? Tak to vám řeknu až po zápase, informací o Liberci máme hodně, sledovali jsme jejich poslední přípravné utkání. Řekl bych, že připraveni jsme, ale promítnout se to musí samozřejmě do výsledku,“ uzavřel slávistický trenér.

Na první soutěžní zápas v sezóně se už těší brankář Martin Vaniak. Nervozitu zatím necítí. „Ještě ne, bude to cítit až v neděli. U mě osobně se lehká nervozita začíná projevovat až v den zápasu, když se chystám na utkání,“ řekl sedmatřicetiletý gólman.

„I přesto, že je to opět televizní utkání, je to pozdě večer a v neděli, tak věřím tomu, že ten prostor na stadionu, který je jim vyhrazen, naši fanoušci naplní,“ dodal Martin Vaniak.

„Jedeme do Liberce s tím, že tam chceme samozřejmě vyhrát,“ řekl za celou kabinu kapitán Erich Brabec.

„Všichni si přejeme vstoupit do sezóny vítězstvím. Ale víme, že nás nečeká lehký soupeř, Liberec je konsolidované mužstvo. Budu rád, když udržíme čisté konto a věřím tomu, že nějaký gól vstřelíme. Jsem přesvědčený, že dobrý start do ligové sezóny nám může pomoci i do utkání třetího předkola Ligy mistrů,“ doplnil Erich Brabec.

V Liberci se Slavia přestaví v černých dresech. Utkání vysílá sportovní kanál ČT4. Fanklub Slavie pořádá na utkání autobusový zájezd.

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články