Slavia se o Ligu mistrů utká s Fiorentinou! | SK Slavia Praha
Více

Slavia se o Ligu mistrů utká s Fiorentinou!

PRAHA/EDEN - Soupeřem našeho týmu ve třetím předkole Ligy mistrů UEFA bude Fiorentina. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. První utkání Slavia odehraje 12. nebo 13. srpna v Itálii...
PRAHA/EDEN - Soupeřem našeho týmu ve třetím předkole Ligy mistrů UEFA bude Fiorentina. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. První utkání Slavia odehraje 12. nebo 13. srpna v Itálii, odveta je na programu 26. nebo 27. srpna.

„Když už se tenčil počet soupeřů, tak zůstaly na výběr jen Panathinaikos a Fiorentina, tak se přiznám, že jsem si raději přál Fiorentinu. Síla soupeře je jasná, semifinalista Poháru UEFA. Soupeř bude atraktivní, diváci se mají na co těšit," uvedl po losu trenér Karel Jarolím.

„Využijeme všechny dostupné zdroje informací, možná se obrátím i na Lukáše. Zda bude výhodou to, že budeme hrát první zápas venku, se teprve ukáže, s Ajaxem to výhoda byla," dodal.

„Musím říct, že sledování losu bylo hodně napínavé, nechávali si nás až na konec," přiznal kapitán Erich Brabec. „Rozhodne momentální forma, soupeř je to určitě těžký, ale určitě je přijatelnější než třeba Barcelona. Rozhodne se ve dvojzápase na hřišti," doplnil.

„Myslím si, že nejsme úplně bez šancí, budeme rozehranější. O losu nikdy moc nepřemýšlím, nepřál jsem si jenom Španěly. Určitou výhodou by mohlo být, že hrajeme druhý zápas doma," uvedl Martin Vaniak.

„Všichni se na zápasy těšíme, musíme pro postup udělat maximum. Možná, že budeme rozehranější, ale na něco takového se nemůžeme spoléhat," dodal velký obdivovatel italského fotbalu Dušan Švento.

Tijani Belaid odpoledne horlivě pročítal všechny informace na internetu. "V Itálii se píše, že si Fiorentina musí dát pozor, protože bude hrát proti týmu se zkušenostmi z Ligy mistrů. Ale Fiorentina je považována za velkého favorita, šance jsou prý devadesát - deset," vyprávěl.

"Fiorentina je silný tým, mají Alberta Gilardina, který hrál za AC Milán, Frey je reprezentační brankář Francie, Zauri hrál za Lazio. Pazzini i Mutu jsou výborní útočníci. Znám se osobně Manuelem Pasqualem, který hrával za juniorku Interu Milán. S Da Costou se znám pro změnu z PSV Eidhoven," prozrazuje Belaid.

Tijany nám také zprostředkoval hlas trenéra Fiorentiny Pierpala Marina. "Nečeká nás lehký soupeř, určitě musíme především vyhrát přesvědčivým výsledkem už doma."

ACF Fiorentina je florentský fotbalový klub, držitel dvou titulů mistra ligy (1955/56 a 1968/69). Pětkrát se jim také podařilo vyhrát ligový pohár a to v letech 1940, 1961, 1966, 1975, 1996, 2001. Roku 1996 získala Superpohár. Jednou z největších hvězd italského celku je útočník Adrian Mutu. Do minulé sezony v týmu působil i český obránce Tomáš Ujfaluši. Trenérem týmu je Cesare Prandelli. Fiorentina skončila v loňské sezoně na čtvrtém místě Serie A. Italové vstoupí do své ligové soutěže až 31. srpna a to už bude souboj se Slavií odehraný.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články