Karel Jarolím: Chceme naději do odvety | SK Slavia Praha
Více

Karel Jarolím: Chceme naději do odvety

FLORENCIE – V půl sedmé měli slávisté poprvé možnost seznámit se se stadionem Fiorentiny. Ještě o půl hodiny dříve předstoupil před české i italské novináře trenér Slavie Karel Jarolím a záložníci Dušan Švento s Tijani Belaidem.
FLORENCIE – V půl sedmé měli slávisté poprvé možnost seznámit se se stadionem Fiorentiny. Ještě o půl hodiny dříve předstoupil před české i italské novináře trenér Slavie Karel Jarolím a záložníci Dušan Švento s Tijani Belaidem.

O úvodní komentář se postaral náš kouč: „Určitě nás čeká těžké utkání, Fiorentina se loni probojovala až do semifinále poháru UEFA. Víme, že v letní přestávce poměrně dost nakupovala a mužstvo posílila,“ řekl úvodem k našemu protivníkovi.

„K soupeři máme velký respekt, ale rozhodně jim na hřišti nic zadarmo nedarujeme. Myslím, že o mužstvu máme dost informací, z nichž budeme čerpat v zítřejším utkání. Soupeř má svoji kvalitu, ale rádi bychom si odvezli takový výsledek, který by nám dal naději v domácím utkání,“ pokračoval

„Fiorentina má velkou sílu a potenciál v ofenzivě, takže by se mohli snažit o co nejrychlejší vstřelení branky. Být to tak ale nemusí, musíme se soustředit na všechny varianty,“ nechtěl spekulovat.

„Kdybychom se soupeře báli, bylo by to špatné, ale na Muta, Gilardina, Santanu a také Kuzmanoviče si musíme dávat velký pozor. Nemůžeme ale zapomenout ani na ostatní hráče, kteří se také dokáží prosadit střelecky,“ varoval před celým italským týmem.

„Máme mladý tým, je pro nás důležité, že nemáme nikoho zraněného, budeme vybírat sestavu z širšího kádru. O složení základní jedenáctky mám na 90% jisto, na jednom postu může dojít ke změně,“ naznačil.

Otázky žurnalistů se týkaly také přítomnosti Vladimíra Šmicera: „Vláďa je tu s námi, protože si myslím, že to může mužstvu pomoct psychicky,“ řekl.

„Atmosféra v týmu je dobrá, všichni se těšíme. Musíme podat bojovný, disciplinovaný a kvalitní výkon,“ sdělil záložník Dušan Švento.

Plynnou italštinou se prezentoval Tijani Belaid: „Cítím se dobře, ale proti Fiorentině to bude těžké. Některé hráče sice prodala, ale i tak jejich tým je velice silný."

Novinářům se představil také trenér ACF Fiorentiny Cesare Prandelli: „Slavia je tým, který je dobře organizovaný, hraje hodně po křídlech, má dobré individuality. Je to mužstvo, kterého bychom se mohli bát, protože vyhrálo českou ligu,“ řekl o našem týmu.

„Oproti minulým zápasům je na tom tým lépe, psychicky i fyzicky. Dobré pro nás je, že hrajeme v domácím prostředí, nervozita určitě bude, ale to je pochopitelné,“ komentoval také své svěřence.

Kouče našeho soupeře doprovodil na tiskovou konferenci obránce Dario Dainelli: „Jsme klidní, těšíme se na zápas, který bude velmi důležitý. Než jiného, než být klidní a těšit se na zápas nám nezbývá,“ zakončil tiskovou konferenci.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články