Šmicer: Fiorentina je favoritem | SK Slavia Praha
Více

Šmicer: Fiorentina je favoritem

FLORENCIE – Na utkání do Florencie s týmem odcestoval i zraněný Vladimír Šmicer. Historie se opakuje, také loni nemohl v Amsterdamu nastoupit, ale tým zde dosáhl překvapivého vítězství 1:0.
FLORENCIE – Na utkání do Florencie s týmem odcestoval i zraněný Vladimír Šmicer. Historie se opakuje, také loni nemohl v Amsterdamu nastoupit, ale tým zde dosáhl překvapivého vítězství 1:0. „Jedu se na utkání podívat, samozřejmě ještě hrát nemůžu, ale jsem nesmírně rád, že ten zápas uvidím,“ řekl náš záložník.

Určitě jste teď Florentinu hodně sledovali, co na ni říkáš?
Já měl svoje tréninky, takže když se kluci koukali na video a rozebírali hru Florentiny, tak já jsem trénoval a žádné video neviděl.

A jak se cítíš? Pokračuje to léčení dobře?
Cítím se dobře, mám za sebou čtrnáct dní tréninku. Přidávám si stále větší zátěž a dá se říct, že v tuhle chvíli jsem zdravý. Uvidím, jak dlouho mi to vydrží.

Při předsezonním focení trenér říkal, že bys mohl na hřiště za měsíc, měsíc a půl, může to být i rychleji?
Ono se to moc určit nedá, dva měsíce jsem kvůli dlaze netrénoval, zmizela mi i kondička. Myslím, že ten měsíc a půl byl odpovídající odhad. Mám za sebou dva týdny tréninku, uvidíme, jak to bude vypadat příští týden.

Jaký by byl podle tebe ideální výsledek do odvety?
Skvělé by bylo, kdyby se nám povedlo něco podobného jako loni v Amsterdamu, tedy neinkasovat a nějakou branku vstřelit. I dát branku a neprohrát by nebylo špatné. Vlastně bych bral jakýkoli výsledek, který nám dává šance do odvety, tedy i 0:1.

Jak podle tebe bude to utkání probíhat?
Fiorentina se bude snažit rozhodnout doma, nebude se spoléhat na druhé utkání u nás. Já si myslím, že šance máme, Fioentina by mohla být nerozehraná. Mohlo by nám to sednout, je to otevřené.

Myslíš si, že do odvety už bys mohl zasáhnout?
Je to hodně nepravděpodobné, mám za sebou teprve dva týdny přípravy po dvou měsících zranění. Fiorentina je tak silný soupeř, že nevím, jestli bych byl týmu něco platný. Jsem rád, že vůbec můžu zatím trénovat a že jsem v pořádku.

Jaký bude po zápase návrat do Prahy?
Uvidíme. Budeme se snažit něco uhrát, ale všichni víme, že Fiorentina je favoritem. Na druhou stranu už ale máme odehrané dva zápasy v lize a jsme rozehranější. Budeme určitě potřebovat štěstí, které jsme měli loni s Ajaxem a věřit, že v úterý nějakou branku vstřelíme a mockrát neinkasujeme.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články