Béčko je v plné přípravě | SK Slavia Praha
Více

Béčko je v plné přípravě

O téměř měsíc později než A-mužstvo zahájila přípravu naše juniorka. Svěřenci Luďka Klusáčka se poprvé sešli v pondělí 8. července a hned vyrazili na soustředění do Žínkov u Rokycan. „Věnovali jsme se převážně kondičce, tréninky byly třífázové,“ uvedl kouč, který byl velmi spokojený s tamějšími podmínkami.

„Začalo náš čtyřiadvacet, tým postupně opustili Kalivoda a Snopek. Táborský s Jirásek se momentálně připravují s áčkem. Ve čtvrtek odlétá na ME devatenáctek Milan Zachariáš,“ vypočítával Klusáček. „Z dorostu se k nám přesunulo téměř deset hráčů, pohyb v mužstvu je značný, ale to je u juniorky běžné. Otázka je, kdo se prosadí a kdo ne,“ dodal.

Zdravotní potíže jsou zatím v normě. „Bošanský má dlouhodobé problémy s kotníkem. V úterý si stejné zranění přivodili Mejzlík a Kounovský. U prvního nejde o nic vážného, u druhého uvidíme,“ přiblížil trenér situaci.

K letnímu drilu patří i přátelská utkání. Slavia B zatím sehrála tři. Ve středu 10. července prohrála s druholigovou Plzní 1:4. „Bylo znát, že jsou Západočeši rozehraní a my teprve v úvodu,“ podotkl Klusáček. V den odjezdu z Žínkov jsme nastoupili proti divizním Rokycanům, se kterými jsme si poradili 3:1. A konečně včera byl naším soupeřem v Edenu další účastník druhé nejvyšší soutěže - Most, který sešívaní mladíci porazili 1:0. „Klademe důraz na kondiční přípravu, zápasy jsou součástí tréninku a výsledky nejsou v této fázi prioritní,“ připomíná kouč.

Slavia se bude připravovat až do začátku sezóny v Edenu s výjimkou výjezdů na herní testy, kterých nás čeká nejméně šest. ČFL začínáme 10. srpna v 17.00 hodin v Milíně.

Rozpis utkání:
10.7. Slavia B – Plzeň 1:4 (1:2), branka Slavie: Lexa
13.7. Slavia B – Rokycany 3:1 (2:0), Kounovský, Dubský, Ulrich
16.7. Slavia B – Most 1:0 (0:0), Hottek
19.7. Slavia B – Tábor (divize)
25.7. Slavia B – soupeř ze druhé izraelské ligy, v Blšanech
27.7. Turnaj ve Vodňanech, s domácími (krajský přebor) o postup do finále, druhou dvojici tvoří Prachatice a Budějovice B.
31.8. Slavia B – Neratovice (2. liga)
03.8. Slavia B – Velim (divize)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články