Stanovisko fanklubu Slavie k utkání v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Stanovisko fanklubu Slavie k utkání v Mladé Boleslavi

V minulých dnech se na slávistických webech strhla diskuze o formě distribuce vstupenek na zápas v Mladé Boleslavi. Rádi bychom vám tedy vše uvedli na pravou míru.

V minulých dnech se na slávistických webech strhla diskuze o formě distribuce vstupenek na zápas v Mladé Boleslavi. Rádi bychom vám tedy vše uvedli na pravou míru.

Předně je potřeba říci, že Fanklub se snažil zajistit maximální množství vstupenek. Oficiální cestou jsme u boleslavského klubu poptávali možnost koupě lístků nejen do sektoru hostí, ale i do přilehlého sektoru. Z Boleslavi přišla odpověď, že nám mohou poskytnout pouze vstupenky do sektoru hostí, čítající 200 míst, což společně s 50ks vstupenek, které si rezervovala Slavia a.s. dává dohromady přesně 5% z kapacity stadionu (5tis), které musí poskytnout hostujícím fanouškům.

Při dalších jednáních byla kapacita sektoru hostí navýšena o 10% na 220míst. Rozhodnutím výboru využil Fanklub možnost nakoupit všechny vstupenky na utkání. Přičemž postup jejich distribuce byl zvolen tak, aby zvýhodnil členy Fanklubu, případně OP-FO oproti neorganizovaným fanouškům. Z celkového počtu 220 ks, připadlo 140 pro účastníky zájezdu, dále 30ks pro kotel a 30ks dostal OP-FO.

Zbylých 20ks šlo do „volného“ prodeje rezervací e-mailem, podmíněného členstvím ve Fanklubu. V diskuzích na webech se objevily názory, proč Fanklub nekoupil více. Oficiální cestou mohl Fanklub zajistit jen výše zmíněných 220 vstupenek. Bohužel na to, aby někdo z členů výboru jel osobně do MB a kupoval další lístky nemá Fanklub kapacitu ani prostředky. Přesto se jeden takový ochotný člověk našel a na vlastní náklady přivezl dalších 20 vstupenek, bohužel posledních.

Někteří fanoušci byli nespokojeni s tím, že Fanklub vykoupil všechny vstupenky do sektoru hostí. Ano, vykoupil a vězte, že bude-li to v dalších zápasech možné, bude tak Fanklub činit i nadále. Důvod je snad pochopitelný. Členstvím ve Fanklubu získává fanoušek různé výhody a jednou z nich je například možnost snazšího přístupu ke vstupence na utkání. Fanklub se bude vždy snažit o to, aby byli jeho členové zvýhodněni oproti neorganizovaným fanouškům!

Například již dnes mají mimopražští členové Fanklubu možnost rezervace většího počtu vstupenek na domácí utkání přes email (slavia.rulez@seznam.cz). Fanklub také zaznamenal negativní reakce od některých členů OP-FO. Zde se Fanklub musí razantně ohradit. Neboť jsme OP, v rámci přátelských vztahů, kontaktovali (sekretariát OP-FO) a nabídli vstupenky k odběru. Ačkoli jsme byli připraveni dát OP jakékoli množství s tím, že v blízkosti MB jsou odbočky v Bělé p.B., Cvikově, České Lípě atd. OP požadoval původně pouze 10 vstupenek, až později svůj požadavek zvýšil na 30, které také obdržel.

Vzhledem k výše uvedenému tedy i vy členové OP-FO, budete-li chtít vstupenky na některé utkání, hlaste se o ně co nejdříve, rezervace je třeba provést včas! Případně se obraťte na nás, na Fanklub, nejsme nepřátelé, ale partneři! Fanklub Slavie tady je a bude vždy pro své členy a bude spolupracovat i s OP-FO. Vězte, že Fanklub se bude v budoucnu snažit i nadále naplňovat svůj slogan, tak, abyste věděli, že „Být ve Fanklubu se vyplatí“! Závěrem ještě dvě připomínky.

Předně mi dovolte poděkovat jménem Fanklubu všem slávistům přítomným v Boleslavi za vynikající podporu našeho týmu a za slušné fandění bez jakékoli známky rasismu a podobných nešvarů. Děkuji také jménem Fanklubu i všem účastníkům zájezdu za bezproblémový průběh.

Fanklub pro tento zájezd využil zcela běžnou praxi v zahraničních klubech - použití profesionálních stewardů, kteří doplnili běžné stewardy Fanklubu. Tato akce byla koordinována přímo se Slavií, která tyto postupy podporuje. Profesionální stewardi budou Fanklubem využíváni pravidelně. Zejména pak na zájezdy evropských pohárů, kde je to nařízeno přímo vedením UEFA a dále na rizikové zájezdy domácí ligy či zápasů poháru ČMFS.

Za Fanklub Ing. Tomáš Dvorský, předseda

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články