C-žáci v Žilině vyhráli | SK Slavia Praha
Více

C-žáci v Žilině vyhráli

PRAHA - V rámci oslav století žilinského fotbalu cestoval na Slovensko i tým C-žáků Slavie Praha (ročník 1996), aby si proti svým stejně starým kolegům zahrál exhibiční zápas před samotným utkáním poháru UEFA.
PRAHA - V rámci oslav století žilinského fotbalu cestoval na Slovensko i tým C-žáků Slavie Praha (ročník 1996), aby si proti svým stejně starým kolegům zahrál exhibiční zápas před samotným utkáním poháru UEFA. Jakým zážitkem to pro naše mladé hráče bylo, cestovat se svými vzory a zahrát si před zaplněnými tribunami? Zeptali jsme se trenéra Petra Kovaříka.

„Všichni kluci se shodli, že to pro ně byl velký zážitek. Jak cestování letadlem s hráči tak možnost vidět je na venkovním hřišti, navíc v zahraničí. To se jim moc často nepoštěstí. Pro všechny do jednoho to byl super zážitek.“

A jak nakonec výjezd pro naše mladíky dopadl?

„Kluci sehráli dva přátelské zápasy. Ve středu porazili stejně staré soupeře ze Žiliny 2:0, ve čtvrtek na hlavním stadionu jako předzápas si taktéž se soupeřem poradili, tentokráte 3:2.

Žilina s námi sehrála vyrovnanou partii, na svůj věk byli jejich hráči fotbalově hodně vyspělí. My jsme byli lepší v zakončení a měli jsme nakonec i více štěstí.“

Poslední otázka mířila na působení žákovského družstva v domácích soutěžích.

„Chlapci teď hrají první žákovskou ligu, ve které jsou zatím na třetím místě. Zápasy jsou různé, někdy se daří víc, někdy méně, záleží taky na tom, jestli se hraje doma nebo venku. Všeobecně je tu ale velký potenciál k další práci a dobrý základ pro budoucnost Slavie Praha.“

Ještě musíme přidat jednu pochvalu pro malé fotbalisty a jejich trenéry. "Rád bych poděkoval klukům za jejich chování během obou letů i celého pobytu v Žilině - nejenom, že dobře reprezentovali Slavii, ale předvedli i velice vysoký standard vystupování," uvedl ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články