V Příbrami bez branek | SK Slavia Praha
Více

V Příbrami bez branek

PŘÍBRAM – Poslední podzimní ligové kolo nevyšlo Slavii podle jejích představ. Sešívaní sice byli po celou dobu zápasu aktivnější, měli v zádech podporu několika stovek svých příznivců, měli možnost kopat penaltu, přesto se jim ale gól dát nepodařilo a z Příbrami tak vezou „pouze“ bezgólovou remízu.
PŘÍBRAM – Poslední podzimní ligové kolo nevyšlo Slavii podle jejích představ. Sešívaní sice byli po celou dobu zápasu aktivnější, měli v zádech podporu několika stovek svých příznivců, měli možnost kopat penaltu, přesto se jim ale gól dát nepodařilo a z Příbrami tak vezou „pouze“ bezgólovou remízu.

Už v prvním poločase Slavia na hřišti dominovala a hráče v zeleném pouštěla do útoku jen výjimečně. Vypracovala si i několik slibných příležitostí. Ve 12. minutě ale mířil Janda šajtlí jen těsně vedle levé tyče a o čtyři minuty později stačil Černého pokus zablokovat Müller.

V 17. minutě prodloužil Šmicer centr z rohového kopu až k Volešákovi a jeho hlavička se otřela o břevno. Horní tyč Slavíkovy branky se zatřásla ještě v minutě 35., kdy ji z přímého kopu napálil Ladislav Volešák. Míč stačil ještě konečky prstů tečovat gólman Slavík.

Příbram zahrozila až na konci poločasu několika akcemi Borka. Asi nejnebezpečnější byla jeho střela ze 43. minuty, proti které ale jistě zasáhl Vaniak.

Po přestávce se na hřiště podíval nejlepší střelec ligy Tomáš Necid a v 52. minutě mohl svůj gólový účet rozšířit. Po faulu na Šenkeříka měli slávisté možnost zahrávat penaltu, Necidovu střelu k pravé tyči ale brankář Slavík vystihl.

Slavia tlačila, Příbram čas od času zahrozila z rychlého brejku, větší šance ale v zápase k vidění nebyly. Výjimkou byla snad jen v 70. minutě akce Necida, který na velkém vápně přihrával volnému Šmicerovi. Ten ale Slavíkovu branku o metr přestřelil.

Posledních dvacet minut se hrálo téměř na jednu branku, snaha Slavie byla ale bezzubá. Sešívaní tak ani ve druhém zápase tohoto týdne nedokázali skórovat a z Příbrami vezou na závěr podzimu jeden ligový bod.

„Šanci dostali členové šíršího kádru, kteří tak často nenastupují. Chtěli jsme tu vyhrát, i přesto, že jsme nehráli v nejsilnějším složení, chtěli jsme šetřit síly na Hamburk,“ odůvodnil složení základni jedenáctky trenér Slavie Karel Jarolím.

„Věřili jsme, že se nám utkání podaří zvládnout, měli jsme územní převahu, ale nevyjádřili jsme to gólově, to pak těžko můžeme myslet na úspěch. Nedali jsme branku ani z penatly, Vláda Šmicer měl také slibnou příležitost. Jsem zklamaný z toho, že jsme nevyhráli,“ zakončil svůj komentář.

„Jsme spokojeni s výsledkem. Musím poděkovat svému týmu, hráli jsme na pokraji svých možností. Věděli jsme, že když budeme bojovat devadesát minut a budeme disciplinovaní, že můžeme uspět. Myslím si, že si ten bod zasloužíme,“ zhodnotil utkání kouč Příbrami Massimo Morales.

1.FK Příbram – SK Slavia Praha 0:0

 

Příbram: Slavík – Tshiabola, Tarczal (90. Nechvátal), Müller, Mišun – Klesa, Borek, Pleško, Štochl, Fantiš (82. Kalabiška)– Huňa.

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček – Janda (46. Necid), Tavares, Volešák (73. Jarolím), Černý - Šmicer – Šenkeřík (61. Ivana)

ŽK: Müller, Slavík – Brabec, Hubáček, Krajčík

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články