Motivace je velká, říká kapitán | SK Slavia Praha
Více

Motivace je velká, říká kapitán

„Chceme Slavii vrátit tam, kam patří,“ prohlásil dnes na tiskové konferenci před zahájením ligového ročníku kapitán A-mužstva Richard Dostálek. „Jsme rádi, že příprava skončila, bylo to náročné. Těšíme se na ligu i poháry, jsme výborně připraveni. Nálada je dobrá, motivace velká. Tak špatné umístění jako minule se už nebude opakovat,“ slibuje záložník.

Setkání s novináři se dále zúčastnili předseda představenstva akciové společnosti Miroslav Ondříček, generální ředitel Vladimír Leška, manažer profesionálních hráčů Josef Jinoch, trenér Miroslav Beránek, manažer pro komunikaci Jiří Vrba a Nina Suškevičová z Nadace pro život, se kterou bude klub spolupracovat. Organizace se zabývá prevencí před virovým onemocněním AIDS.

K metám pro příští sezónu Vladimír Leška poznamenal: „Cíle, které jsme si v rámci dlouhodobé strategie stanovili, zůstávají. V průběhu jara došlo k personální konsolidaci, v poslední době přišli pan Jinoch a asistent trenéra Miroslav Jirkal. Co se týká sportu, tak už z jeho povahy vyplývá, že chceme být nejlepší.“ Trenér Beránek přikyvoval. „Startujeme ve třech soutěžích a chceme v nich uspět.“

Kouč, jehož svěřenci se budou snažit tato očekávání naplnit, si pochvaloval letní přípravu. „Proběhla tak, jak jsme si představovali. Dvakrát jsme byli v Blšanech, jednou v Německu; pobyt zde se i přes dvě porážky velmi vydařil.“

Při ligovém startu v Hradci Králové bude muset Beránek oželet několik fotbalistů. „Zdravotní problémy s lýtkem má Kuka. Jeho kariéra je dlouhá a úctyhodná, takže na organismu může už být znát celkové opotřebení. Ale nebudeme na něj tlačit, věřím, že i jako střídající hráč nám může hodně pomoct. Jak to bylo ostatně vidět v některých zápasech na jaře. Do prvního střetnutí nenaskočí nejspíš ani Skácel, jenž laboruje se zraněnou achilovkou.“ Ostatní jsou kromě Novotného a Slámy, kteří se rychle zotavují z dřívějších zranění, v pořádku.

Přestupní termín končí na konci srpna, příchody a odchody se podle představitelů klubu nedají vyloučit. „Ti, kteří přišli na jaře plus ti, co jsou u nás již déle, teď mají dokázat, že mohou Slavii posunout dál,“ uvedl Josef Jinoch. Trenér Beránek dodal: „Lze předpokládat určité změny oběma směry. Snažíme se nejen o získání nových hráčů, ale i o zabudování odchovanců, příkladem jsou Hrdlička a Šilhavý. Ligu by měli nyní okusit Jirásek, Táborský nebo Herda.“

Beránek si hodně slibuje i od návratu Radka Bejbla, ostříleného legionáře a reprezentanta. „Očekávám, že bude velkou posilou na hřišti i v kabině. Jeho předností je týmové pojetí hry. V cizině zlepšil rozehrávku a v nadcházejících měsících může být naším klíčovým hráčem.“ Další konkrétní akvizicí sešívaných je českobudějovický Martin Latka, nadějný reprezentant do osmnácti let, který ale podle uzavřené dohody zůstane na jihu Čech do léta příštího roku.

V nové sezóně čekají na fanoušky kromě samotného fotbalu i některé novinky při domácích utkáních. „Zlepšili jsme občerstvení, rozšířili jsme sortiment i počet stánků. Zároveň bude fungovat roznáška. O navození správné atmosféry se bude snažit moderátor na ploše. Dále chystáme přepracovanou verzi časopisu Poločas,“ nastínil některé změny Jiří Vrba. Postaráno bude i o borce na trávníku – čeká na ně totiž zbrusu nový vyhřívaný povrch.

Změny v kádru v letní přestávce – příchody:
Radek Bejbl (R.C. Lens), Filip Herda (návrat z hostování v Xaverově), Tomáš Kučera (návrat z hostování v Příbrami)

Odchody:
Ján Kozák (hostování v 1.FC Košice), David Kalivoda (hostování v FC Dolní Kounice), Marcel Lička (hostování v FK Viktoria Žižkov), Tomáš Pešír (přestup do FK Chmel Blšany), Lumír Sedláček (hostování v SK České Budějovice), Filip Stibůrek (hostování v Ozeta Dukla Trenčín), Ivo Svoboda (hostování v SK České Budějovice)

Realizační tým:
Miroslav Beránek (hlavní trenér), Pavel Trávník (asistent trenéra), Jan Netscher (asistent trenéra), Miroslav Jirkal (asistent trenéra), Pavel Řehák (vedoucí mužstva), Alexandr Kučera (lékař), Pavel Smetana (lékař), Milan Šmejkal (lékař), Eduard Uhlík (fyzioterapeut), Jiří Trenkwitz (masér), František Zlámal (masér), Václav Petrák (kustod)

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články