Po třech letech znovu s Hamburkem | SK Slavia Praha
Více

Po třech letech znovu s Hamburkem

EDEN – Pak že se historie neopakuje. Po dalším zápase se Žilinou se utká Slavia znovu také s Hamburkem. Mění se pouze scéna, místo přístavního města dorazí Hamburk do Edenu.
EDEN – Pak že se historie neopakuje. Po dalším zápase se Žilinou se utká Slavia znovu také s Hamburkem. Mění se pouze scéna, místo přístavního města dorazí Hamburk do Edenu. Naposledy Slavia s Hamburkem v Poháru UEFA 15.12.2005 prohrála 0:2, branky dali Barbarez a Mpenza. Do utkání tehdy zasáhla jenom čtveřice fotbalistů ze současného kádru – Krajčík, Latka, Suchý a Švento.


Speciální náboj bude mít utkání pro kapitána Hamburku Davida Jarolíma, který ve Slavii fotbalově vyrostl a nastoupí proti svému otci a bratranci.


„Bude kolem toho veliký humbuk, to si dovedu představit, musíme se s tím nějak poprat. Na hřišti půjde všechno stranou, na Davida se budu dívat jako na soupeře, v souboji mu určitě neuhnu, kamarádi budeme až po zápase,“ říká k tomu v rozhovoru pro Poločas Marek Jarolím.


Souboj má po prohře Hamburku s Ajaxem ještě další dimenzi, vítěznou branku totiž zavinil právě David Jarolím.


„Byl z toho hodně nešťastný, mluvil jsem s ním ráno po zápase, omluvil se celému týmu,“ popisuje nešťastnou chvíli trenér Karel Jarolím.


„Je jenom škoda, že se oba týmy nesetkají za příznivějších okolností, ale pokud chceme pomýšlet na postup, musíme ve čtvrtek vyhrát. Davidovi nepřeji nic zlého, ale jakékoliv pocity musejí jít stranou, je to pro nás soupeř, musíme udělat maximum pro úspěch Slavie,“ neřeší dilema trenér Karel Jarolím.


Hamburk dorazí do Prahy ve středu, večer budou v Edenu trénovat.


Aby návratů nebylo málo, tak také trenér Hamburku Martin Jol Slavii nepotká poprvé, už proti ní vedl v Poháru UEFA Tottenham Hotspur.


Na utkání dorazí přes tisíc pět set fanoušků z Německa, řídit ho bude trojice rozhodčích z Turecka, hlavní bude Selcuk Dereli, jeho asistenty pak Cem Satman a Bakin Tuncay Akkin.


O utkání je velký zájem, přesto jsou stále na pokladnách v Edenu k dispozici vstupenky ve všech cenových kategoriích.



Hraje se ve čtvrtek 4. 12. 2008, výkop je ve 20:45.

O přestávce zápasu budou vylosovány dvě soutěže fanklubu - výherců soutěže o hru FIFA09 a také vánoční losování všech členů o troje exkluzivní hodinky - hodiny věnoval partner fanklubu Planeo Quick Time.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články