Odpovědi vedení | SK Slavia Praha
Více

Odpovědi vedení

Vedení klubu děkuje všem fanouškům za jejich otázky, vzkazy a připomínky. Další odpovědi se na webových stránkách objeví příští měsíc.

Jedná se o přestupu Rudy Skácela?
Slavia k dnešnímu dni nejedná s nikým o prodeji hráčů, jedná se pouze o příchodech. Naší snahou je udržet v klubu nejlepší fotbalisty. Ale pokud přijde zajímavá nabídka, se kterou budou spokojeny všechny tři strany, tzn. Slavia, zájemce i hráč, nebudeme se jednání o transferech bránit. Samozřejmě si uvědomujeme, že odchod například Skácela by byl ztrátou, na druhou stranu se tak otevírá šance, jak získat další mladé hráče a zviditelnit jméno Slavie v zahraničí. Jestliže však budeme příští rok nastupovat v Lize mistrů, strategie při odchodech a příchodech se zásadně změní.

Spolupracuje ještě Slavia s AIK Stockholm?
S klubem máme stále velmi dobré kontakty. Pravidelně komunikujeme s Dickem Lidmanem, který v AIK zastává významnou funkci.

Kolik dostala Slavia za Pešíra, který přestoupil do Blšan?
Přestupní částka činí 3 milióny korun.

Jaké má vyhlídky Kučera, který se vrátil z hostování v Příbrami?
Tomáš Kučera i Slavia mají půl roku na to, aby zjistili, zda je spolupráce oboustranně to pravé.

Proč přestoupil Ivo Svoboda do Českých Budějovic?
Ivo Svoboda bude v Budějovicích rok hostovat a poté jako součást kompenzace za příchod Martina Latky přestoupí. Domníváme se, že Latka, který se u nás objeví příští sezónu, má větší perspektivu hrát světový fotbal.

Chystá se nějaký velký přestup?
Přestupní období končí 31. srpna a do tohoto termínu nepochybně někteří hráči přijdou stejně jako odejdou. Nicméně připomínáme, že k posílení pro letošní sezónu došlo i na jaře, kdy jsme do nových fotbalistů investovali téměř šedesát miliónů korun.

Můžete vyjmenovat odchody a příchody z A-mužstva a juniorky?
A-mužstvo, příchody:
Radek Bejbl (R.C. Lens), Filip Herda (návrat z hostování v Xaverově), Tomáš Kučera (návrat z hostování v Příbrami)
A-mužstvo, odchody:
Ján Kozák (hostování v 1.FC Košice), David Kalivoda (hostování v FC Dolní Kounice), Marcel Lička (hostování v FK Viktoria Žižkov), Tomáš Pešír (přestup do FK Chmel Blšany), Lumír Sedláček (hostování v SK České Budějovice), Filip Stibůrek (hostování v Ozeta Dukla Trenčín), Ivo Svoboda (hostování v SK České Budějovice)

Pohyb hráčů v juniorce je vzhledem k její podstatě značný nejen v letní či zimní přestávce, ale i během roku. Nemá tedy smysl vyjmenovávat současné příchody a odchody konkrétně. Je ale třeba zmínit, že trenér Klusáček přivítal ve svém týmu devět mladíků z A-dorostu.

Jakým způsobem je placený fotbalista, který je dlouho zraněný?
Smlouva hráčů Slavie má dvě složky: 30% fixní částku a 70% pohyblivou. V obou částkách se bere ohled na případná zranění.

Neuvažuje Slavia o koupi talentovaného Fořta nebo dalších juniorských reprezentantů?
Souhlasíme s vaším názorem, Fořt je talentovaný fotbalista. Možná by mohl víc přidat v pohybu, který není jeho největší zbraní. V tuzemsku je však celá řada dalších výborných dorostenců, kteří mají reálné předpoklady k tomu, aby z nich vyrostli nástupci Suchopárka, Bejbla, Kuky či Šmicra. Rádi bychom je do Slavie přivedli, nemůžeme však akceptovat nereálné přestupní částky jako v případě Svěrkoše, za kterého jeho stávající zaměstnavatel požaduje 60 miliónů korun. V souvislosti s Latkou se domníváme, že už se nám jednoho šikovného hráče získat podařilo. Příležitost dáváme samozřejmě i našim nadějím, příkladem jsou Hrdlička a Šilhavý, kteří ukázali ostatním mladíkům cestu nahoru.

Kolik se dosud prodalo permanentních vstupenek?
Do dnešního dne okolo tisíce vstupenek.

Neuvažujete o kyvadlové dopravě také ze stanice metra Dejvická?
Dopravní návaznost Praha 10 - Praha 5 a bezplatnou kyvadlovou dopravu jsme zřídili ze stanice metra Anděl-Na knížecí proto, že z Edenu a okolí cestuje na Strahov velký počet fanoušků.

K nové podobě internetových stránek.
Rádi bychom poděkovali za vaše připomínky k připravované webové prezentaci Slavie. Máme radost, že většina vašich námětů se shoduje s našimi představami, které považujeme za důležité při vytváření nového standardu internetových stránek. Možná že některé věci hned na startu nenajdete, ale mělo by platit, že stránky Slavie budou živým organismem, který se bude stále rozvíjet a reagovat na požadavky a potřeby fanoušků.

Uvažuje se o nové hymně?
Na nové klubové hymně se pracuje, samotný tvůrčí proces se ale nemůžeme ohraničit žádným termínem. Jediným požadavkem je, aby to co vznikne, bylo kvalitní a životaschopné. Nechceme to za každou cenu uspěchat.

Spolupracujete při prodeji lístků se školami?
Propagace na školách existuje, v průběhu jarní části sezóny jsme navázali kontakty s několika pražskými středními školami, se kterými chceme úzce spolupracovat i nadále. Domníváme se, že se to projevilo i v návštěvnosti jižního sektoru strahovského stadionu, který by podle našeho názoru měl do budoucna patřit právě této skupině fanoušků. Jakoukoli další propagaci na školách rádi podpoříme. Pokud třeba právě u vás podobné aktivity chybějí a chcete Slavii v tomto směru pomoci, neváhejte a ozvěte se.

Bude existovat oficiální fan-club?
Ano, v současné době se intenzivně pracuje společně s tradičními odbory přátel na vzniku sdružení, které bychom mohli takto označit. Podílíme se na vzniku klubu, který bude pro všechny fanoušky významným prostředníkem pro podporu veškerých aktivit spojených s fotbalovou Slavií.

Jaká je situace ohledně nového stadiónu?
Územní rozhodnutí, které jsme získali na sklonku minulého roku, již nabylo právní moci. Dalším posunem je schválení zákona o přechodu některých dalších věcí, práv a závazků České republiky na kraje, obce a občanská sdružení působící v oblasti tělovýchovy a sportu. Tento krok řeší konečně po mnoha letech nejasností majetkoprávní vztahy související s pozemky v Edenu a racionalizuje jednání s investory. V současnosti se intenzivně pracuje na přípravě podkladů k vydání stavebního povolení, jež bychom za příznivých okolností mohli získat na jaře příštího roku.

Na vaše dotazy odpovídali generální ředitel Vladimír Leška, manažer A-týmu Josef Jinoch, manažer pro komunikaci Jiří Vrba, sportovní ředitel Jan Říčka a marketingový ředitel Karel Mařík.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články