Do Slavie se vrací Tomáš Pekhart | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie se vrací Tomáš Pekhart

PRAHA – Slavia získala další jarní posilu. Do svého bývalého klubu se z Tottenhamu Hotspur vrací Tomáš Pekhart. Devatenáctiletý útočník bude ve Slavii hostovat dvanáct měsíců.
PRAHA – Slavia získala další jarní posilu. Do svého bývalého klubu se z Tottenhamu Hotspur vrací Tomáš Pekhart. Devatenáctiletý útočník bude ve Slavii hostovat dvanáct měsíců.

„O Tomáše jsme usilovali od léta 2007 v každém přestupovém období, takže jsem moc rád, že tento čtvrtý pokus konečně vyšel. Rád bych také poděkoval společnosti ISM, která Tomáše zastupuje, protože nám v této věci velmi pomohla,“ uvedl generální ředitel Slavie Petr Doležal.

„Věřím, že se Tomáš ve Slavii rozehraje a ukáže svůj potenciál, který je podobného charakteru jako má Tomáš Necid,“ dodal Petr Doležal.

Kluby se dohodly, že další podrobnosti týkající se hráčova hostování nebudou zveřejňovat. Jednání trvala přes tři týdny, Slavii se bohužel nepodařilo prosadit právo na opci na případný přestup.

Tomáš Pekhart je rodákem ze Sušice, do Slavie (A-žáci) přišel v roce 2003 z TJ Klatovy. V roce 2004 i 2005 byl členem úspěšného týmu slávistických dorostenců, kteří vyhráli prestižní halový mezinárodní turnaj – Pohár Josefa Bicana. Za rok 2005 byl také vyhlášen nejlepším mladším dorostencem České republiky.

1. července 2006 se stal Tomáš Pekhart hráčem Tottenhamu Hotspur. Do Premier League se navzdory tvrdé práci neprosadil, hrál převážně za rezervu, za A-tým si zahrál jen v přípravných utkáních. Poslední půlrok strávil na hostování v druholigovém Southamptonu, kde odehrál deset utkání a připsal si jednu vstřelenou branku.

V červenci 2007 získal stříbrnou medaili na MS hráčů do 20 let na šampionátu v Kanadě. Poté začal sbírat zkušenosti i s reprezentační jedenadvacítkou. Byl také nominován na mistrovství Evropy devatenáctiletých, které se konalo v červnu 2008 v Česku.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články