Dřížďal: Po roce znovu za áčko (mp3) | SK Slavia Praha
Více

Dřížďal: Po roce znovu za áčko (mp3)

ZLÍN – Do soutěžního utkání za A-mužstvo naskočil František Dřížďal téměř po roce. Naposledy odehrál celý zápas 14. dubna 2008 na Strahově, kdy Slavia v utkání 25. ligového kola porazila Liberec 1:0.

ZLÍN – Do soutěžního utkání za A-mužstvo naskočil František Dřížďal téměř po roce. Naposledy odehrál celý zápas 14. dubna 2008 na Strahově, kdy Slavia v utkání 25. ligového kola porazila Liberec 1:0.

O tři dny později ho na téměř rok zabrzdila utržená achilovka. Nestihl ani začátek letošní jarní sezony, protože během zimní přípravy ho trápil zánět šlach.

„Trenér mi před utkáním jasně říkal, že ode mě vyžaduje stoprocentní činnost v defenzivě. A když budu mít síly do útoku, tak ať se do toho pustím. Ale hlavní bylo, abych měl síly směrem dozadu. Takže si myslím, že až na výjimky se mi návrat na hřiště docela podařil,“ vyprávěl po utkání František Dřížďal.

Po zdravotní stránce bylo všechno v pořádku?

„Naštěstí ano, jenom ke konci už jsem cítil, že ještě kondici na sto procent natrénovanou nemám. Zhruba v pětaosmdesáté minutě už mě trochu braly křeče, takže na fyzičce ještě budu muset zapracovat. Jinak jsem se ale cítil dobře.“

Zlínskou obranu se Slavii překonat nepodařilo. Čím si to vysvětlujete?

„Naší kombinační hře ani moc nesvědčil ten terén, který tady byl. Nechtěli jsme vzadu udělat žádnou chybu, takže jsme se to všechno snažili řešit jednoduše, hráli jsme to co nejrychleji na útočníky. Ale bohužel jsme neproměnili dvě velké šance, které jsme měli. Bylo to o prvním gólu, protože kdybychom tu branku dali, tak by se nám hrálo klidněji.“

Je pro vás výsledek 0:0 do odvety, která se hraje za čtrnáct dnů v Edenu, přijatelný?

„Samozřejmě kdybychom tady vsítili gól, tak by to bylo jednodušší. Ale hrajeme doma, hrajeme na našem stadionu, kam určitě přijde spousta diváků, kteří nám pomůžou. Myslím si, že tam to rozhodneme. Doufám, že co nejdříve.“

Neproměněné gólové šance mrzely i útočníka Pavla Fořta. „Samozřejmě šance si vytváříme, chce to trošku klidu v koncovce, protože jsme nervózní. Všichni ten gól chceme strašně dát. Ale myslím si, že do derby to bude v pohodě,“ uzavřel Pavel Fořt.

Podobně hodnotil utkání i David Hubáček. „Mám tady hodně známých, takže je vždy pro mě příjemné tady nastupovat. Jen ten výsledek mohl být jiný, nějaké šance jsme sice nedali, ale kdybychom vstřelili branku, tak by to bylo do odvety jednodušší,“ dodal zlínský rodák.

František Dřížďal o svém návratu do sestavy áčka (mp3 zvuk)

 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články