Vedení klubu se sešlo s hráči | SK Slavia Praha
Více

Vedení klubu se sešlo s hráči

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Slavia pět ligových kol za sebou nevyhrála, a přestože nadále vede tabulku Gambrinus ligy, její náskok už není tak výrazný. „Vedení Slavie se po pondělním tréninku sešlo s hráči v kabině, kde si stávající situaci rozebralo," uvedl pro náš web ředitel komunikace Ondřej Zlámal...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Slavia pět ligových kol za sebou nevyhrála, a přestože nadále vede tabulku Gambrinus ligy, její náskok už není tak výrazný.

„Vedení Slavie se po pondělním tréninku sešlo s hráči v kabině, kde si stávající situaci rozebralo," uvedl pro náš web ředitel komunikace Ondřej Zlámal. V rozhovoru, který našemu webu poskytl, se vyjádřil také k cenovým hladinám vstupenek a prodeji permanentek na novou sezonu.

Jak vedení Slavie reagovalo na sérii posledních neúspěšných výsledků?

„Členové představenstva pan Doležal a pan Rosen navštívili v pondělí po tréninku kabinu, kde vyjádřili svou nespokojenost s bodovým ziskem z posledních pěti zápasů. Ale přesto věří, že mužstvo má sílu na to, aby svůj náskok v čele udrželo a titul obhájilo. A také jsou přesvědčeni, že hra a nasazení, které hráči předvedli ve druhých poločasech posledních dvou zápasů s Boleslaví a s Brnem, se pozitivně promítnou do nejbližších výsledků Slavie.“

V poslední době se na webu hodně živě diskutuje, například o zahájení předprodeje permanentních vstupenek...

„Předprodej permanentek na novou sezonu začne v polovině května. Majitelé permanentek nebudou mít jen velké cenové zvýhodnění oproti jednorázovým vstupenkám, ale na zápasy evropských pohárů budou mít znovu přednostní právo zakoupit si vstupenku. Na derby se Spartou měli možnost přednostně si zakoupit až deset vstupenek pro své přátele. I všechna bezpečnostní opatření jsme stavěli na míru nejvěrnějším fanouškům a vycházeli jsme z jejich připomínek."

Řada příspěvků se velmi kriticky vyjadřuje k ceně vstupenek na utkání s Českými Budějovicemi. Proč byla stanovena kategorie Z3?

„V sezoně Gambrinus ligy 2008/2009 byla stanovena na deset domácích zápasů z patnácti nejnižší cenová kategorie Z1 (to je 100 až 250 korun). Na podzim se prodávaly vstupenky pouze v této nejnižší kategorii. Jednou byla kategorie Z2 (to je 250 až 350 korun) a to na utkání s Baníkem Ostrava. Kategorie Z3 (to je 300 až 550 korun) byla stanovena na jaře čtyřikrát - na derby se Spartou a na poslední tři ligové domácí zápasy, kdy finišuje boj o titul a utkání jsou logicky nejatraktivnější. Tyto ceny se samozřejmě vůbec netýkají našich nejvěrnějších fanoušků, kteří mají permanentky."

Mnoho fanoušků namítá, že vstupné je příliš drahé...

„To asi musí každý posoudit sám. Permanentkář, který chodí fandit do slávistického kotle, zaplatí průměrně za návštěvu jednoho z patnácti domácích ligových zápasů v sezoně 87 korun. Fanoušky na nejlukrativnějších místech na západní tribuně vyjde jedno ligové utkání v této sezoně na 224 korun. V nové sezoně došlo jen k nepatrnému navýšení, jedno utkání v kotli vyjde na 90 korun. To je i v případě, kdy někdo některá utkání nestihne, poměrně malá částka."

Jak velké jsou náklady na pořádání zápasů?

„Synot Tip Arena v Edenu je nejmodernější fotbalový stadion v Česku, jde o bezbariérový stadion, nejsou zde ploty mezi hřištěm a fanoušky, ve výhledu jim nebrání sloupy, osvětlení je zabudováno ve střeše. S tím také souvisejí větší náklady na samotné zápasy Slavie, pořadatelské služba stojí řádově až statisíce korun. Tyto částky byly i dvojnásobné v případě derby a utkání s Ostravou."


Soňa Hamalová


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články