Slavia podlehla v poháru Slovácku | SK Slavia Praha
Více

Slavia podlehla v poháru Slovácku

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Slavii se nevyvedl vstup do semifinále domácího Poháru ČMFS. Na domácí půdě podlehla týmu 1.FC Slovácko 0:1, když svoji zápasovou převahu nedokázala brankově vyjádřit.
SYNOT TIP ARENA/EDEN – Slavii se nevyvedl vstup do semifinále domácího Poháru ČMFS. Na domácí půdě podlehla týmu 1.FC Slovácko 0:1, když svoji zápasovou převahu nedokázala brankově vyjádřit.

V první půli měla míč častěji na kopačkách Slavia, centry létaly do pokutového území hlavně na vysokého Pekharta, proti konsolidované obraně Slovácka se ale sešívaní prosadit nedokázali. Největší šanci hostů měl ve 41. minutě Perůtka, Vaniak ale jeho střelu z 15 metrů vyrazil.

Tři minuty nato se na druhé straně do největší příležitosti dostali domácí. Milan Černý střílel z voleje pouze do gólmana Formánka, stejně dopadla i následná Jarolímova dorážka.

Druhá půle viděla zpočátku fotbal bez šancí, až v 63. minutě poslal hlavou hosty do vedení Formánek. Slavia poté získala převahu, Slovácko se většinu času bránilo na své polovině. K nejnadějnější střele se dostal Jarolím po Pekhartově přiťuknutí, svůj pokus namířil ale jen do náruče gólmana.

V pohárovém semifinále tak přišla první porážka na domácí půdě v Edenu, v odvetě budeme muset vstřelit minimálně dvě branky. Část zápasu hrála Slavia navíc bez podpory svých fanoušků. Ti na začátku první půle opustili na protest proti cenám vstupenek kotel a přibližně půl hodiny tak byla slyšet pouze početná skupina fanoušků Slovácka.

„Z naší strany to byl určitě dobrý zápas. Chtěli jsme vstřelit branku a to se nám povedlo ze standardky. Věděli jsme, že Slavia je doma hodně silný tým, podle toho jsme se i snažili hrát, vycházet ze zabezpečené obrany,” zhodnotil vítězství svého týmu trenér Slovácka Josef Mazura.

„Horší už to asi být nemůže. My se strašně trápíme v kocovce, už je to dlouho. Hodně se nadřeme na branku. Nemůžu být spokojen s výkonem našich útočníků. Z naší strany není kvalita, málo důrazu v šestnáctce, zbytečně ztrácíme míče. Potom se gól střílí těžko. Ale není to jen o útočnících, chce to zvýšenou aktivitu i ve střední řadě. Musíme kompletně změnit myšlení, do nedělního zápasu musíme zlepšit úplně všechno,” okomentoval utkání trenér Slavie Karel Jarolím.

SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko 0:1 (0:0)
Branky: 63. Formánek
Slavia: Vaniak – Dřížďal (68. Fořt), Brabec, Suchý, Švento (14. Hubáček) - Jaroslav Černý (56. Janda), Belaid, Jarolím, Milan Černý - Ivana, Pekhart
Slovácko: Filipko - Fujerik, Němčický, Formánek, Kubáň - Randa, Perůtka, Kordula, Kazár (84. Stýskala – Chmelíček (74. Görner), Hani Abd (57. Ondřejka)
ŽK: Hubáček – Chmelíček, Perůtka
Diváci: 2 463


Utkání jsme sledovali online.



Videosestřih ze zápasu najdete zde.

 

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články