Zpravodajství z víkendových utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z víkendových utkání dorostů

PRAHA - Starším dorostencům se nedařilo, prohráli s Opavou a jen remizovali s Bohemians. Mladší naopak oba soupeře porazili.
Slavia dorost „A“ – SFC Opava 1:2 (0:2), 1. liga staršího dorostu, sobota 9. 5. 2009
Branky:
Vyhnal


Slavia dorost ,,B“ – Bohemians 1905 1:1 (1:0), ČLSD, neděle 10. 5. 2009
Branky:
Pázler
Slavia: Malina – Galus, Pospíšil, Chovan, Mravec (31. Mráz) – Hájek, Duranski (59. Šrámek), Klimeš, Čižikov (71. Grohol) – Pázler (80. Paprčiak), Zákostelský

V prvním poločase jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme jej také vyhráli, když se trefil ze střední vzdálenosti Pázler, kterému asistoval Hájek. Bohužel další příležitosti, které jsme si vytvořili, jsme neproměnili.

Do druhého poločasu jsme vstoupili stejně aktivně jako do prvního. Šance, které jsme měli, bohužel skončili vždy mimo branku soupeře. Mužstvo Bohemians nás dostalo v průběhu druhého poločasu pod tlak dlouhými nákopy. Neudrželi jsme míč na svých kopačkách a soupeř nás začal přehrávat. Ohrožoval nás hlavně standardními situacemi. Bez snahy kombinovat se soupeři tato taktika nakopávaných balónů vyplatila v 65. minutě, kdy se trefil přímo ze standardní situace hráč Bohemians. Po inkasovaném gólu jsme začali znovu soupeře přehrávat. Drželi jsme míč. Soupeř již nebyl tak nebezpečný, ale bohužel se nám už nepodařilo vstřelit vítězný gól.

Rostislav Kohoutek  – asistent U18


Slavia dorost „C“ - SFC Opava „C“ 2:0 (0:0), 1. liga mladšího dorostu, sobota 9. 5. 2009
Branky:
51. Vladimír Halama, 64. Jakub Goiš
Slavia: Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Lukáš Šlehofer, Jan Mikula, Jakub Sudek – Jan Jílek (78. Vojtěch Šebek), Vladimír Jašica (43. Vladimír Halama), Ondřej Petrák, Adam Hofman – Jakub Hejret, Jakub Goiš (69. Martin Gejdoš)

V dalším utkání 1. dorostenecké ligy MD jsme na Strahově přivítali soupeře z Opavy. Naším cílem bylo odčinit remízové zaváhání z minulých kol a konečně zvítězit. Pozitivem tohoto utkání byl fakt, že se nám již pomalu začíná konsolidovat základní sestava po řadě zranění a v letošní sezoně je to první utkání, kdy jsme nominaci k utkání mohli vybrat z více hráčů. V průběhu prvního poločasu jsme si vytvořili územní převahu a do soupeře jsme se pustili od počátku utkání. Dokonce jsme oproti minulým utkáním vyvíjeli větší aktivitu ve střelbě, avšak nedokázali jsme si vytvořit žádnou vyloženou brankovou příležitost. Do šaten jsme tedy odcházeli za bezbrankového stavu.

Druhý poločas jsme se snažili využít naši územní převahu, ve které jsme pokračovali. Dokonce jsme ještě vylepšili aktivitu ve střelbě. K tomu jsme začali přidávat pěkné kombinační akce po obou stranách a výsledek utkání se brzy začal měnit. V 51. minutě zahrál soupeř na hranici pokutového území rukou a zahrávali jsme trestný kop. Míč si postavil Halama a krásnou přesnou střelou k pravé tyči nedal hostujícímu brankáři šanci. Další branky jsme se dočkali v 64. minutě, kdy po sérii kombinačních akcí a centrovaným míčů do pokutového území pronikl po pravé straně Šimkovský, nacentroval do pokutového území přesně na nabíhajícího Goiše a ten uklidil míč hlavou do sítě. V těchto okamžicích jsme předváděli velmi pěkný kombinační fotbal a vytvořili si i další šance, které byly oceněny i potleskem diváků na tribuně. Škoda jen, že už nedošlo k další změně skóre. Naši hráči hýřili velkou aktivitou a s předvedenou hrou byli spokojeni i trenéři.

vedoucí mužstva Jiří Neuberg


Slavia dorost „D“ – Bohemians 1905 3:2 (1:2), neděle 10. 5. 2009, ČLMD
Branky:
17 Růžička, 67. Šimeček, 76. Šimeček
Slavia: Hrubeš - Herc, (60. Ďurša), Tesařík, Čepelák, Suk (41. Synek) – Zámečník (41. Šittich), Zmrhal, Šimeček, Prošek - Hurka, Růžička (74. Hubálek)

Nedělní derby s Bohemkou bylo zatím nejtěžším jarním zápasem naší soutěže. Soupeř přijel s jasnou taktikou, z pevné obrany vyrážet k nebezpečným brejkům na naši branku. Přesto se nám povedl vstup do zápasu, když do vápna soupeře v 17. minutě nacentroval Herc a Růžička nás dostal výbornou koncovkou do vedení. Ve 20. minutě však chyboval Čepelák a klokani vyrovnali. Soupeře jsme však v poli dál přehrávali, soustředili se především na ofenzivu. To se nám však v 37. minutě znovu nevyplatilo a po chybě Tesaříka jsme prohrávali 1:2. Tak skončil i nepovedený 1. poločas.

Do 2. poločasu jsme změnili rozestavení z 4-4-2 na 3-4-3 a to se ukázalo jako zlomový moment v zápase. Hra se třemi útočníky se nám totiž jednoznačně vyplatila. Soupeře jsme dál jasně přehrávali, dokázali jsme si vypracovat i dobré střelecké příležitosti. Bohužel v koncovce jsme nebyli produktivní až do 67. minuty. To dorazil hlavičku Synka do branky kapitán Šimeček a zavelel tak k obratu v zápase. O 10 minut později si oba hráči spolupráci zopakovali a Šimeček svou druhou brankou v zápase rozhodl o vítězství 3:2!

Hodnocení trenéra Jíry: „Jsem velice rád, že po nepovedeném 1. poločase kluci ukázali charakter a velkou vůli zápasy otáčet a dotáhli pražské derby do vítězného konce. Taktika na tři útočníky ve 2. poločase nám vyšla výborně a jsem rád, že naše jarní neporazitelnost dál trvá."

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články