Zpravodajství z dohrávky dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z dohrávky dorostů

PRAHA - Ze Slezska si odvážíme cenné remízy z Ostravy, Opava naopak vyloupila Strahov. Nejmladším dorostencům uštědřil první jarní porážku Meteor.

Slavia „A“ dorost - Slezský FC Opava 1:2 (0:2), 09.05.2009, mistrovské utkání Strahov
Branky:
57. Vyhnal
Slavia: Valeš – Hyčka (65. Procházka), Komínek, Kolařík, Palko - Přeučil, Hanousek,
Rejka (71. Pospíšil), Štefan – Kubašiak (55. Pázler), Vyhnal

V dalším domácím utkání jsme nastoupili proti Opavě, která bojuje o záchranu. Utkání jsme začali náporem, ale soupeř zlobil velmi nebezpečnými protiútoky a hlavně útočník Ihnatišin dělal našim obráncům velké starosti. V 15. minutě se ocitl před prázdnou brankou Vyhnal, ale byl tím tak překvapen, že zamířil vedle. A tak uhodilo na druhé straně. Hosté se dostali krásnou kolmou přihrávkou za naši obranu, hostující záložník postupoval po brankové čáře a z nulového úhlu napálil míč směrem k brance. Ten k překvapení všech skončil v brance. Ještě jedna pohroma nás čekala do konce poločasu a to když ve 44. minutě zahrávali opavští roh, naše obrana zaspala a hostující obránce Hrabina pohodlně skóroval na 0:2.

Po menší bouřce v kabině se naši hráči vrhli na soupeře a v 57. minutě udělal opavský brankář hrubku při chytání míče po rohovém kopu a Vyhnal pohodlně snížil. Naše mužstvo sevřelo opavské na jejich polovině, pokoušelo se často o střelbu, trefili jsme Pospíšilem tyč, Vyhnal šel sám na brankáře, ale ke kýženému vyrovnání to bohužel nevedlo.

Hodnocení trenéra Peřiny: „Odehráli jsme nejhorší první poločas od doby, co jsem u mužstva, a proto dostali chlapci v kabině o poločase co proto. S druhým poločasem jsme byli již spokojeni a bylo jen otázkou umu jednotlivců, jestli dokážou využít jednotlivé šance. Nedokázali, a proto jsme prohráli. Dalším problémem se stávají standardní situace, kde moc jednoduše inkasujeme branky, přestože se na ně připravujeme.“


FC Baník Ostrava - Slavia „A“ dorost 1:1 (1:1), 12.05.2009, mistrovské utkání Bohumín
Branky:
32. Přeučil
Slavia: Valeš – Procházka, Komínek, Kolařík, Palko - Přeučil, Hanousek,
Duranski, Zahálka – Pázler (80. Vyhnal), Zákostelský (85. Šrámek)

Po nevydařeném domácím vystoupení s Opavou jsme již v úterý odehráli další mistrovské utkání v Ostravě, jako předehrávku 28. kola. Ve značně obměněné sestavě s pomocí hráčů U-18 jsme nastoupili velmi svědomitě a od začátku jsme měli lehce navrch. Ostravští se snažili nás přehrávat především důraznou hrou, dobrým bráněním a standardními situacemi. Jedna z nich v 9. minutě byla účinná a tak jsme prohrávali hned v úvodu 0:1. Od obdržené branky jsme však převzali iniciativu a přes výborně hrajícího Procházku a Duranskiho jsme domácím zle zatápěli. Procházka zásoboval na pravé straně útočníky krásnými centry, ti však většinou zakončovali nepřesně, nebo nedůrazně. Až ve 32. minutě centroval zleva Přeučil, domácí stoper si nerozuměl s brankářem a míč skončil v síti. Následovala krásná kolmice Pázlera na Zákostelského, ten však samostatný nájezd neproměnil. Poté se ještě ocitl v šanci Palko, ale prudký míč špatně umístil.
Druhý poločas jsme začali více bránit a domácí se začínali dostávat do tlaku. Během následujících asi 20 minut si vytvořili ostravští dvě šance, ale naštěstí jejich zakončení nebylo kvalitní. Naše mužstvo se dostalo ke slovu mezi 65. a 80. minutou, kdy své šance neproměnili Zahálka, Přeučil a střelu na hranici pokutového území Hanousek nasměroval do brankářovi náruče. V závěru utkání se ještě dvakrát osmělili domácí, ale obě akce jsme dokázali zlikvidovat.

Hodnocení trenéra Peřiny: „Do Ostravy jsme jeli s cílem neprohrát, což se nakonec podařilo. Potýkáme se zraněnými hráčů (Mareš, Kučera, Moc, Štefan), Balcar je definitivně v „B“ mužstvu a těsně před utkáním ještě Vyhnalovi otekl kotník. Proto jsem rád, že utkání zvládli hráči U-18 na vysoké úrovni a pomohli mužstvu k cennému bodu. Musím však pochválit hlavně Procházku, který odehrál na pravém okraji obrany excelentní utkání.“


FC Baník Ostrava „C“ - Slavia dorost „C“ 3:3 (1:0)
Branky:
45. Martin Gejdoš, 50. Jakub Hejret, 80. Vojtěch Šebek
Slavia: Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Lukáš Šlehofer, Jan Mikula, Jakub Sudek (Ladislav Brůžek) – Jan Jílek, Vladimír Halama, Ondřej Petrák, Adam Hofman – Jakub Hejret, Martin Gejdoš (Vojtěch Šebek).

V dalším utkání 1. ligy mladšího dorostu jsme zavítali na hřiště obávaného rivala Baníku Ostrava. Utkání se hrálo na velmi dobře připraveném trávníku v Bohumíně a našim cílem bylo odčinit podzimní domácí remízu (2:2). Utkání bylo velmi bojovné, ve svižném tempu, plné zvratů a hrálo se „nahoru-dolů“ ve stylu anglické ligy. Během prvního poločasu jsme si však nevytvořili žádnou vyloženou brankovou příležitost a soupeře jsme ohrozili jen z uctivé vzdálenosti. Naopak soupeř předvedl jednoduchou kombinaci s uličkou mezi stopery a v 16. minutě jsme prohrávali, když náš brankář byl zcela bezmocný. Tato branka nás sice nastartovala k lepšímu výkonu, avšak tímto výsledkem skončil první poločas.

Ve druhém poločase jsme předvedli zlepšený výkon. Obraz hry se podstatně změnil. Najednou jsme byli aktivnější, důraznější a zlepšila se i aktivita ve střelbě. Začali jsme se více dostávat do šancí a předvedli i několik rychlých protiútoků. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve 45. minutě pronikl Mikula z levé strany do pokutového území soupeře. Zde přihrál Hejretovi. Ten si vychutnal obranu a přihrál podél malého pokutového území nabíhajícímu Gejdošovi, který míč umístil do soupeřovy sítě. Za dalších pět minut, tedy v 50. minutě jsme strhli vedení na svou stranu. Zahrávali jsme po faulu standardní situaci z pravé strany. Sudek vyslal levou nohou centrovaný míč do pokutového území. Zde šel Mikula do souboje s brankářem domácích, který míč jen vyrazil a dobře postavený Hejret jej hlavou umístil do sítě. V těchto chvílích existovalo na hřišti jen jedno mužstvo, a to Slavia. Jenže z vedení jsme se neradovali dlouho. Naše nekoncentrovanost se nám zle vymstila a dopustili jsme se hrubých chyb v defenzivě. V 53. minutě náš stoper vyslal „špatnou“ malou domů, kterou domácí útočník vystihl. Vybíhající brankář Měsíček, který se ještě snažil tuto situaci zachránit, však prohrál souboj s tímto útočníkem a bylo vyrovnáno. V 62. minutě domácí otočili výsledek, když v době našeho náporu předvedli rychlý protiútok s následným přečíslením. Naše obrana se nestačila vrátit a zkoncentrovat a zcela volný útočník v našem pokutovém území po centru z pravé strany umístil míč do naší sítě na 3:2 pro Ostravu. S tímto výsledkem jsme se však nechtěli smířit. Provedli jsme změny v sestavě a vrhli všechny síly do útoku. Výsledkem byla vyrovnávací branka v poslední minutě utkání. Tentokrát jsme předvedli my rychlý protiútok, kdy v přečíslení poslal Hejret přihrávkou do průniku Šebka, který z hranice šestnáctky propálil i brankářovy ruce. Hned po rozehrávce rozhodčí utkání ukončil. Vzhledem k vývoji celého utkání musíme objektivně uznat, že je tato remíza spravedlivá, i když vítězství bylo na dosah.

Vedoucí mužstva Jiří Neuberg


Slavia dorost „D“ - Meteor 1:3 (0:1), středa 13. 5. 2009, ČLMD
Branky:
57. Šittich
Slavia: Horňáček – Herc (73.Novák), Tesařík, Ďurša (34. Suk), Košata (50. Zámečník) - Šittich, Zmrhal, Šimeček, Svoboda – Prošek (67. Hubálek), Růžička

Středeční zápas s Meteorem se nám vůbec nepovedl. Už ve 3 minutě se soupeř dostal do vedení a my jsme se prakticky v 1. poločase nedostali do hry. Meteor míče jen nakopával dopředu a my jsme se bohužel této hře plně přizpůsobili. Navíc jsme prohrávali většinu osobních soubojů a nehráli jsme dostatečně agresivně.

2. poločas měl prakticky úplně stejný začátek. Ve 47. minutě propálil naši zeď jeden z hráčů Meteoru a prohrávali jsme už o dvě branky. To byl však pro naše hráče impuls k tomu, abychom konečně začali hrát naší kombinační hru. Navíc jsme přešli na hru se třemi útočníky a vytvořili si tlak. Ten vyústil v 57. minutě v kontaktní gól na 1:2. Střelcem branky byl Marek Šittich. V následujících minutách jsme soupeře přehrávali, ale bohužel jsme vyrovnávací branku nevstřelili. Naopak v nastaveném čase vstřelil Meteor rozhodující branku na 1:3.

Hodnocení trenéra Jíry: „První jarní porážka mě velice mrzí, ale více mě štve přístup hráčů v 1. poločase, kdy jsme nehráli dobře. Naopak ve 2. poločase jsme předvedli chuť zápasy otáčet, ale bohužel se to tentokrát nepodařilo. Soupeři gratuluji k vítězství. Doufám, že to v následujícím zápase napravíme.“

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články