Zpravodajství z víkendových utkání dorostů | SK Slavia Praha
Více

Zpravodajství z víkendových utkání dorostů

PRAHA/TEPLICE - Extraligoví dorostenci v Teplicích nezaváhali a se soutěží se rozloučili vítězně. Starší zvítězili 5:1, mladší 2:0.
FK Teplice - Slavia „A“ dorost 1:5 (1:2), 13.06.2009, 1. liga SD
Branky:
34. Zákostelský, 36. Mirkovič, 48. Přeučil, 64. Zákostelský, 88. Přeučil
Slavia: Valeš – Hyčka, Chovan, Novák, Zahálka, Přeučil - Hanousek, Rejka (82. Petrák),
Štefan (61. Kubašiak) – Mirkovič (61. Duranski), Zákostelský

K poslednímu mistrovskému utkání jsme zajížděli do Teplic. Ve značně improvizované sestavě jsme dokázali něco, v co jsme snad ani nedoufali. Utkání začalo naším náporem a v rozmezí 8.-10. minuty jsme mohli vést o dvě branky, když Mirkovič ani Zákostelský nedokázali dopravit míč do poloprázdné branky. Jak to tak ve fotbale bývá, gól padl na druhé straně. Rozehrávku Chovana s Novákem zachytil domácí útočník a samostatný nájezd dokázal proměnit. Z tohoto šoku jsme se deset minut probouzeli a mezitím jsme mohli dvakrát znovu inkasovat. Přišla však 34. minuta, Mirkovič vyvezl míč na soupeřovu polovinu, kde ho odevzdal Přeučilovi, který našel přesným centrem Zákostelského a ten hlavou srovnal na 1:1. Neuplynuly ani dvě minuty, Přeučil zahrál velmi dobře přímý kop, Zahálka nebezpečně hlavičkoval a Mirkovič již neměl problém odražený míč dopravit do prázdné branky. 1:2. To byl pro domácí šok, ze kterého se nevzpamatovali do konce zápasu.

Druhý poločas začal opět skvěle, když Přeučil navedl míč na střed pokutového území a tečovanou ranou zvýšil na 1:3. Pak se dostali ke slovu i domácí a několikrát nebezpečně ohrozili naši branku, ale tu si spolehlivě hlídal dobře chytající Valeš. V 64. minutě se rozeběhl Hyčka, přešel přes tři obránce a jeho vyraženou střelu pohodlně dopravil do sítě Zákostelský. V závěru utkání ještě přidal pátou branku Přeučil, když obešel i brankáře a skóroval.

Hodnocení trenéra Peřiny: „Po problémech se sestavou jsem byl mile překvapen naší kvalitou hry i úspěšnou koncovkou. Navíc jsme ještě několik slibných šancí zahodili. V dobrém světle se ukázali všichni mladší hráči a je dobře, že dostali příležitost dokázat, že jsou ve Slavii právem. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za jarní část sezony a popřát těm, co odcházejí do dospělého fotbalu, hodně štěstí a zdraví v následujících letech jejich fotbalové kariéry.“


FK Teplice - Slavia dorost „C“ 0:2 (0:0), 1. liga MD
Branky:
44. Luboš Tusjak, 51. Jakub Goiš.
Slavia: Jiří Měsíček – Jakub Šimkovský, Ladislav Brůžek, Jan Mikula, Jakub Sudek – Jan Jílek (55. David Smolák), Lukáš Šlehofer, Ondřej Petrák (67. Vladimír Jašica), Luboš Tusjak (75. Patrik Novák) - Jakub Goiš, Daniel Veselý (60. Filip Žák).

V posledním utkání 1. ligy mladšího dorostu jsme opět nemohli nastoupit v té nejsilnější sestavě, jak bylo v této sezoně obvyklé. V utkání již o nic nešlo, ale naším cílem bylo vítězství, které znamenalo posun do horní části konečné tabulky. Hráči přistoupili k utkání naprosto uvolněně, bez nervozity a na výkonu to bylo znát. Celé utkání jsme měli hru pod kontrolou a diktovali jsme tempo. Během prvního poločasu nás trochu zlobila přesnější střelba, a tak se o přestávce šlo do šaten za bezbrankového stavu.
Ve druhém poločase jsme ještě přidali v útočné činnosti a výsledek se brzy dostavil. Ve 44. minutě jsme předvedli rychlou kombinační akci. Po pravé straně předvedl rychlý průnik Goiš a vyslal přízemní přihrávku do pokutového území. Zde se dostal k míči nabíhající Tusjak, který nedal domácímu brankáři šanci. V této době se na teplickou branku valil jeden útok za druhým a v 51. minutě si předchozí aktéři vyměnili role. Tusjak pronikl do pokutového území a vyslal přízemní přihrávku do pravé strany podél malého pokutového území. Zde nabíhal Goiš a z prvního doteku umístil míč do sítě! Do konce utkání jsme předváděli pěkný kombinační fotbal, ale další šance již zůstaly nevyužity. Za výkon v utkání lze tentokrát pochválit celý tým. Škoda jen, že takových výkonů nebylo během sezony více.

Jiří Neuberg – vedoucí mužstva

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články