Dušan Švento přestoupil do Salcburku | SK Slavia Praha
Více

Dušan Švento přestoupil do Salcburku

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Dušan Švento po čtyřech letech odchází ze Slavie. Třiadvacetiletý slovenský reprezentant přestoupil do Salcburku. V klubu rakouského mistra v úterý podepsal smlouvu na tři roky s roční opcí...
SYNOT TIP ARENA/EDEN – Dušan Švento po čtyřech letech odchází ze Slavie. Třiadvacetiletý slovenský reprezentant přestoupil do Salcburku. V klubu rakouského mistra v úterý podepsal smlouvu na tři roky s roční opcí.

„Rád bych Dušanovi poděkoval za to, co ve Slavii odvedl a popřál mu, aby se mu v Salcburku dařilo. Jen doufám, že na něj nenarazíme v předkole Ligy mistrů,“ uvedl generální ředitel Slavie Petr Doležal.

„Kvality Dušana byly dobře oceněny, s přestupem jsme po finanční stránce velice spokojeni,“ nechtěl Petr Doležal prozradit konkrétní částku. „Na post levého záložníka přišel Vitali Trubila a na levou stranu máme vyhlédnutého ještě jednoho velice kvalitního hráče,“ nastínil možné alternativy.

„Ze Slavie se mi samozřejmě odchází velmi těžko. Dlouho jsem o tom přemýšlel, zda jsem udělal správný krok, protože Slavia mi za tu dobu velice přirostla k srdci. Na druhou stranu jsem tu strávil čtyři krásné roky. Je to pro mě zase nová motivace vyzkoušet si nové sportovní prostředí, poznat novou řeč a kulturu. Prošel jsem si nějakými zraněními, tak bych to chtěl ještě zkusit. A v případě, že by byl zájem, tak nikde není psáno, že bych se nemohl jednou vrátit zpátky, protože Slavia mi dala všechno,“ uvedl Dušan Švento.

Se svými bývalými spoluhráči by se mohl Dušan Švento potkat už teď v létě ve třetím předkole Ligy mistrů UEFA. „Musím říct, že bych se cítil opravdu zvláštně. Byl by to divný pocit, kdybych měl hrát proti Slavii v jiném dresu. Ještě by to všechno bylo moc čerstvé, tak by to pro mě nebylo jednoduché,“ dodal Dušan Švento.

V Salcburku se potká s Karlem Pitákem, se kterým hrávali společně ve Slavii. „Samozřejmě že se na něj těším, protože je to vždy jednodušší, když máte v klubu nějakého známého. Navíc je výhoda, že Salcburk není tak daleko, takže můžu být se všemi známými i s rodinou pořád ve spojení,“ uzavřel třiadvacetiletý slovenský záložník.

Dušan Švento přišel do Slavie v létě 2005 z MFK Ružomberok. V červenobílém dresu odehrál v lize 82 zápasů a vstřelil v nich 6 branek. Levonohý záložník se ze Slavie dostal do slovenské reprezentace, kde si připsal 15 startů, ve slovenském národním dresu skóroval jednou.

Se Slavií získal dvakrát mistrovský tiul a postoupil do Ligy mistrů UEFA. Dušan Švento úspěšně bodoval i v různých anketách – v květnu 2006 zvítězil v anketě týdeníku Gól o nejlepšího cizince v české lize, v právě skončené mistrovské sezoně si vysloužil nominaci do Nejlepší jedenáctky roku deníku Sport.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články