Vomáčka: Věřím, že Slavii pomůžu | SK Slavia Praha
Více

Vomáčka: Věřím, že Slavii pomůžu

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V úterý byly na oficiální tiskové konferenci představeny dvě nové posily slávistického kádru – po Stanislavu Vlčkovi budou červenobílý dres v příští sezoně oblékat také záložník Vitali Trubila a obránce Benjamin Vomáčka...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V úterý byly na oficiální tiskové konferenci představeny dvě nové posily slávistického kádru – po Stanislavu Vlčkovi budou červenobílý dres v příští sezoně oblékat také záložník Vitali Trubila a obránce Benjamin Vomáčka.

 

Jako první dostal na tiskové konferenci slovo generální ředitel Slavie Petr Doležal: „Přivedli jsme tři hráče, není to konečné číslo, pracujeme na dalším doplnění kádru. Určitě také někdo odejde, dnes jsme dotáhli přestup Dušana Šventa,“ řekl na úvod obecně ke změnám v kádru.

 

„Jsem rád, že tu mohu oba hráče přivítat, dlouho jsme je sledovali, Vomáčku i v obou vzájemných zápasech, Trubilu od příchodu do české ligy do Mostu. Jsem rád, že se rozhodli pro Slavii,“ přivítal nové fotbalisty.

 

Benjamin Vomáčka zavzpomínal na vzájemné zápasy se Slavií: „Na vzájemná utkání vzpomínám rád, byla to zajímavá a vyrovnaná střetnutí. Pochopitelně nerad si vybavuji neproměněnou penaltu, která nás stála postup do třetího předkola Ligy mistrů, ale to je fotbal,“ řekl stoper, který podepsal ve Slavii dvouletou smlouvu s opcí.

 

„Rozhodl jsem se během jarní části sezony, kdy došlo k prvnímu kontaktu. Jakmile mě Slavia oslovila, neváhal jsem ani minutu, jednání nebyla složitá, obě strany měly zájem,“ dodal.

 

Ani Vitali Trubila se nevyhnul sdělení dojmů z dřívějších vzájemných zápasů. „Byly to hezké souboje, Slavia byla kvalitní soupeř, hrála fotbal, snažila se kombinovat, nenakopávala balony. V domácím prostředí se nám podařilo uhrát remízu, to bylo skvělé,“ hodnotil střetnutí levý záložník, který podopsal smlouvu do 30. 6. 2013.

 

Benjamin   V o m á č k a

S jakými poscity přicházíte do mistrovského týmu?

„Na angažmá ve Slavii se moc těším, i když mám trochu respekt, protože už jsem v Čechách sedm let nehrál. Ale nebojím se, konfrontaci s českými kluby už jsem zažil, věřím tomu, že Slavii pomůžu.“

 

Není pro vás kuriózní, že jste přišel zrovna do Slavie, se kterou jste se v posledních letech několikrát utkal?

„Neřekl bych, že kuriózní. Spíše si myslím, že právě vzájemná střetnutí mi do Slavie pomohla, byl jsem jí více na očích. Trenéři i vedení viděli, jak hraju a vědí, proč mě sem berou.“

 

Co vás na Slavii lákalo nejvíce?

„Už samotné jméno Slavie, je to pojem, historie, má výborné fanoušky a v neposlední řadě krásný stadion.“

 

S jakými cíli jdete do Slavie?

„Přicházím sem hrát v základní sestavě, nejlépe na stoperu. Konkurence je tu veliká, je na každým hráči, jak se prosadí. Budu se snažit odvádět 100 % na jakémkoli postu, na jaký mě trenér postaví.“

 

Budete hrát se Slavií předkolo Ligy mistrů, už jste se koukal na soupeře, na které můžete narazit?

„Všechny týmy jsou nepříjemné, bude záležet na štěstí a na momentální formě. Nechtěl bych nějak spekulovat, jakého soupeře bych si přál a jakého ne, v pondělí 22. je los, proti všem budeme hrát stejně, budeme chtít uspět.“

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články