All Stars Cup 2009 | SK Slavia Praha
Více

All Stars Cup 2009

PRAHA - O víkendu 20. a 21. června se E-žáci Slavie zúčastnili mezinárodního turnaje All Stars Cup. Pořadatelem turnaje byla agentura <strong>All Stars Team s.r.o.</strong>ve spolupráci s SK Slavia Praha r.98, patronem turnaje <strong>Petr Janda</strong> hráč A-týmu a dějištěm fotbalový areál FC Háje Jižní Město v Praze. V ostré konkurenci vybojovali druhé místo.
PRAHA - O víkendu 20. a 21. června se E-žáci Slavie zúčastnili mezinárodního turnaje All Stars Cup. Pořadatelem turnaje byla agentura All Stars Team ve spolupráci s SK Slavia Praha r.98, patronem turnaje Petr Janda hráč A-týmu a dějištěm fotbalový areál FC Háje Jižní Město v Praze. V ostré konkurenci vybojovali druhé místo.

 


V první den turnaje se hrálo ve dvou skupinách po 5 týmech systémem každý s každým střídavě na přírodní trávě a na povrchu s umělou trávou třetí generace. Hrálo se vždy 2 x 15 minut s hokejovým střídáním.

ZÁKLADNÍ SKUPINA
V úvodním utkání turnaje nás čekal jeden ze tří zahraničních účastníků All Stars Cupu, a to slovenský celek MŠK Žilina. V utkání jsme nehráli vůbec dobře a i přes zvýšenou snahu hráčů ve druhém poločase jsme po zásluze prohráli 0:1. Druhé utkání jsme hráli s maďarským soupeřem Dalnoki Akademia. V prvním poločase nám dělal problémy zvýšený důraz soupeře ve středu pole. Druhý poločas již jasně vyzněl pro nás, avšak nedokázali jsme využít ani jednu z řady šancí, bohužel ani pokutový kop a zápas tak skončil bez branek. Poslední dvě utkání jsme sehráli s týmy FC Hradec Králové a Bohemians 1905. V obou zápasech se nám podařilo vstřelit několik branek již v prvním poločase a poté byla utkání již v naší režii.

 

SK Slavia Praha - MŠK Žilina 0:1
SK Slavia Praha - Dalnoki Akademia 0:0
SK Slavia Praha - FC Hradec Králové 3:0 branky: Haitl, Husenský, Novák
SK Slavia Praha - Bohemians 1905 5:0 branky: Haitl, Havrda, Husenský, Novák, Jedlička


SKUPINA O 1. AŽ 6. MÍSTO
Do skupiny o 1. až 6. místo jsme postoupili společně s týmy MŠK Žilina a Dalnoki Akademia. Jelikož se body do finálové skupiny se soupeři ze základních skupin přenášely, tak jsme neděli začínali pouze s jedním bodem a při skóre 0:1. Hrálo se 2 x 20 minut. První utkání finálové skupiny o 1. až 6. místo jsme sehráli s 1. FC Brno. Úvod utkání byl vyrovnaný a odehrával se ve středu hřiště. Až ve chvíli, kdy jsme zpřesnili rozehrávku jsme se snáz dostávali před brněnskou branku. Po několika nevyužitých šancích jsme se ujali vedení a poté bylo utkání již jen otázkou skóre.

Ke druhému nedělnímu utkání jsme nastupovali proti Spartě. Bylo to poslední derby v této sezoně a zároveň utkání, v němž pouze vítězství nám uchovávalo šance na lepší umístění v turnaji All Stars Cup. Na zápas jsme se pečlivě připravili a po velice kvalitním herním projevu, který byl podpořen enormním nasazením všech našich hráčů, jsme zvítězili 4:1, když jedinou branku jsme inkasovali v poslední minutě utkání.

Poslední utkání na turnaji a zároveň v této sezoně jsme sehráli s polským týmem Lech Poznaň. Nenechali jsme se ukolébat jednoznačným způsobem vítězství v předešlém utkání se Spartou a pokračovali v kvalitní hře, i když úvod utkání byl hodně ospalý. Do vedení jsme se dostali na konci prvého poločasu až poté, co jsme nedokázali proměnit několik šancí a rohových kopů v branku. Druhý poločas se odehrával pouze na polovině soupeře a tak závěrečný výsledek 3:0 zcela odpovídá průběhu utkání.

 

Výsledky finálová skupina

SK Slavia Praha - 1. FC Brno 4:0 branky: Chocholatý, Novák, Vejvar, Husenský
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 4:1 branky: Novák, Vejvar, Turyna, Remeš
SK Slavia Praha
- Lech Poznaň 3:0 branky: 2x Kovařík, Husenský

V konečném pořadí All Stars Cupu jsme po nepříliš povedeném úvodu turnaje obsadili druhou příčku.


KONEČNÉ POŘADÍ
1. AC Sparta Praha 2. SK Slavia Praha 3. MŠK Žilina 4. Dalnoki Akademia 5. Lech Poznaň 6. 1. FC Brno 7. FC Hradec Králové 8. FC Slovan Liberec 9. Bohemians 1905 10. FK Viktoria Žižkov
Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Martin Jedlička
Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Jan Vejvar
Všem hráčům patří poděkování za reprezentaci klubu a za předvedené výkony na turnaji. Všem hráčům zároveň přeji mnoho štěstí a sportovních úspěchů v jejich dalším fotbalovém růstu.


Závěrečné hodnocení
Jsme potěšeni, že jsme se mohli zúčastnit turnaje All Stars Cup. Konfrontace špičkových mužstev ve víkendovém turnaji je až na výjimky běžná pouze v zahraničí. Je proto chvályhodné, že agentura All Stars Team s.r.o. s tímto nápadem přišla. Z vlastní zkušenosti ze zahraničních turnajů mohu soudit, že nejen po sportovní, ale i po pořadatelské stránce se jednalo o kvalitní turnaj, který se může směle řadit mezi ty nejlepší v Evropě. Pro hráče roku narození 1998 pravděpodobně vznikl v Česku turnaj, jež bude mít své pevné místo v kalendáři všech, kteří se o mládežnický fotbal zajímají.

více o turnaji na : www.allstarsteam.cz

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články