Na Ankaragücü slávisté nestačili | SK Slavia Praha
Více

Na Ankaragücü slávisté nestačili

JENBACH - Pod zamračeným alpským nebem sehrála Slavia přípravné utkání s MKE Ankaragücü a tureckému soupeři podlehla 1:2.
JENBACH - Pod zamračeným alpským nebem sehrála Slavia přípravné utkání s MKE Ankaragücü a tureckému soupeři podlehla 1:2. Oba celky vstoupily do utkání aktivně a během prvních šesti minut si vytvořily každý po jedné velké šanci.

Branky ale začaly padat až od dvacáté minuty. Slavii poslal do vedení Ladislav Volešák poté, co jeho střela krásně zapadla přesně k tyči.

Hráči Ankaragücü po obdržené brance Slavii zatlačili a sérii rohových kopů ukončil rozhodčí odpískáním penalty, kterou bezpečně proměnil ve 26. minutě Eris Ceyhun a vyrovnal tak na 1:1.

Do vedení šel soupeř Slavie o další čtyři minuty později, po chybě v rozehrávce postupoval sám na Vaniaka Haspolatli Cihan a poslal turecký tým do vedení 2:1.

Velkou příležitost na srovnání měla Slavia hned v úvodu druhého poločasu. Před Vasiljevičem, který stál před prázdnou bránou, stačil ale míč srazit Cetin a Vasilejvič už  na něj nedosáhl.

Do střelecké pozice se dostal i Krajčík, jeho rána ale skončila vedle pravé tyče. Obdobně dopadl o několik minut později i Vasiljevič.

Hráči Ankaragücü hrozili v druhé půli zejména pokusy z úctyhodné vzdálenosti, žádná střela ale gólové parametry neměla.

Slavia tak s tureckým celkem prohrála 1:2.

Zápas hodnotil trenér Slavie Karel Jarolím: „Byl to kvalitní zápas proti dobrému soupeři. Bohužel jsme se o lepší výsledek připravili sami dvěma svými chybami. Nejprve přišla penalta a poté špatná rozehrávka ve středu hřiště. Po této chybě jsme ani následný protiútok nedokázali vyřešit. Ve druhé půli byl nejblíže vyrovnání Vasiljevič, ale také nezvolil nejlepší řešení. V utkání dostali prostor další hráči, někteří z nich předvedli kvalitní výkony.”

Na své bývalé spoluhráče se byl na utkání podívat také záložník Salcburku Dušan Švento, článek o jeho návštěvě přineseme v pátek.

MKE Ankaragücü - SK Slavia Praha 2:1 (2:1)
Branky:
26. Eris Ceyhun, 30. Haspolatli Cihan - 20. Volešák
Slavia 1. poločas: Vaniak - Grajciar, Hošek, Čelůstka, Hubáček - Jarolím, Volešák, Trapp, Trubila - Šenkeřík, Tafat
Slavia 2. poločas: Hanuš - Krajčík, Hošek, Čelůstka, Hubáček - Belaid, Vasiljevič, Trapp (66. Suchý), Trubila (75. Ivanovič) - Ivana, Tafat (61. Pekhart)
Ankaragücü 1. poločas: Barakork - Cetin, Sume, Luiz, Sosibo - Handerson, Barbados, Cihan, Ufak - Iglesias, Ceyhun

Utkání jsme sledovali online

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články