Dušan Švento se přijel podívat na Slavii | SK Slavia Praha
Více

Dušan Švento se přijel podívat na Slavii

JENBACH - „Dostali jsme odpoledne volno, věděl jsem, že to není daleko, tak jsem se přijel podívat,“ ohlásil svůj příchod do sportovního centra v Jenbachu náš bývalý záložník Dušan Švento.
JENBACH - „Dostali jsme odpoledne volno, věděl jsem, že to není daleko, tak jsem se přijel podívat,“ ohlásil svůj příchod do sportovního centra v Jenbachu náš bývalý záložník Dušan Švento. Jako první ho pozdravil Petr Janda a řeč se hned stočila na utkání Salcburku proti Bohemians FC v Lize mistrů, které všichni slávisté v Seefeldu sledovali.

„Měli jsme proměnit penaltu a pak přidat další gól, bylo by rozhodnuto, takhle náš čeká ještě hodně práce v odvetě, ale já věřím, že ji zvládneme,“ říkal slovenský reprezentant, který v Salcburku už také zahrává rohové kopy. „Dělám tam všechno,“ zasmál se.

Penaltu ale kopat nešel. „Marc Janko nastřílel v minulé sezoně přes třicet branek, tak si na ni věřil, i když byl faulovaný, brankář mu to výborně chytil,“ vrátil se ke zlomovému bodu utkání Švento.

Když šel kolem trenér Karel Jarolím, tak to chvíli vypadalo, že svého svěřence stále trénuje. „Byla tam jedna situace, to kdybys zatáhl za brzdu a neběžel tak rychle, tak to byl gól,“ říkal mu s úsměvem.

Samozřejmě, že pak na tribuně mezi ostatními fotbalisty, kteří nenastoupili a nebo už odehráli první poločas, došla řeč i na páteční los a možnost, že by se Švento vrátil do Edenu bojovat o Ligu mistrů proti Slavii.

„Nás napřed čeká těžká odveta, los určitě nebudu vůbec řešit, i kdyby to takhle dopadlo. Čeká nás zápas s Austrií a pak to musíme zvládnout a postoupit. Do Prahy se rád vždycky přijedu podívat, ale při téhle příležitosti by to rozhodně být nemuselo.“

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články