Slavia: Inter Turku nebo Sheriff Tiraspol | SK Slavia Praha
Více

Slavia: Inter Turku nebo Sheriff Tiraspol

PRAHA/NYON – Ve třetím předkole Ligy mistrů UEFA se nasazená Slavia utká s lepším z dvojice Inter Turku z Finska a Sheriff Tiraspol z Moldávie.

PRAHA/NYON – Ve třetím předkole Ligy mistrů UEFA se nasazená Slavia utká s lepším z dvojice Inter Turku z Finska a Sheriff Tiraspol z Moldávie. Rozhodl o tom v pátek v poledne los ve švýcarském Nyonu. V prvním duelu druhého předkola prohrál Inter Turku na domácím hřišti s Sheriffem Tiraspol 0:1. Slavia bude mít o svém soupeři jasno definitivně 21. července, kdy se hraje odvetný zápas druhého předkola Ligy mistů.

„Ještě není o vítězi rozhodnuto, i když po výhře ve Finsku je Tiraspol favoritem. Musíme se maximálně připravit a získat co nejvíce informací. Těžko mezi soupeři vybírat, los stejně neovlivníme, je jasné, že není na místě cokoliv podcenit,“ uvedl po losu trenér Karel Jarolím.

„Podle prvního výsledku je Tiraspol favoritem, i když ještě nepostoupili. Určitě je výhoda, že budeme hrát první zápas venku. Začátek ligy pro nás bude těžký, máme doma Boleslav, pak předkolo, bude to náročné po fyzické stránce, ale věřím, že na to budeme dobře připraveni,“ uvedl po losu Matej Krajčík. „Jinak i utkání Salcburku nám znovu ukázalo, že nikdo nemá nic jisté a nesmíme nic podcenit.“

„Je to nevyzpytatelné, ale určitě budeme mít dostatek informací o soupeři, já osobně jsem rád, že nehrajeme proti Slovanu Bratislava,“ oddechl si obránce Benjamin Vomáčka. Stejně jako Matej Krajčík ale zkušenosti s moldavským fotbalem nemá.

„To, že hrajeme druhý zápas doma, je velká výhoda, máme doma fantastické diváky, kteří nám určitě v odvetě pomohou,“ potěšilo na losu Stanislava Vlčka.

Útočník Riste Naumov hledal o Tiraspolu informace na internetu. „Vím, že hráli v Makedonii, ale nevzpomínám si proti komu, sám jsem o nich jenom slyšel, stejně jako o Turku. Myslím si, že si nebylo z čeho vybírat, na soupeře se musíme dobře připravit a postoupit.“

Tijani Belaid vidí velkou výhodu v tom, že Slavia hraje odvetu doma. „Máme fantastické diváky, nový stadion, to bude naše velká výhoda. Obávat by se měli spíš naši soupeři. Navíc je dobře, že začínáme ligu se silnou Boleslaví, která prověří to, jak jsme na předkolo Ligy mistrů připraveni,“ dodal tuniský záložník.

„Měli bychom si poradit s každým ze soupeřů, pokud chceme hrát Ligu mistrů. Věřím, že na jakéhokoliv soupeře budeme dobře připraveni a postoupíme,“ uzavřel za všechny Petr Janda.

„My jsme si před sezonou vytyčili, že naší prioritou je postup do Ligy mistrů, takže v tuto chvíli nespekulujeme, zda je pro nás přijatelnější Inter Turku nebo Sheriff Tiraspol. Ale přece jen výhodu máme v tom, že oba soupeře si můžeme prohlédnout naživo, navíc Sheriff, který má před odvetou lepší pozici, uvidíme hrát doma. V Tiraspolu si tak můžeme zároveň prohlédnout i tréninkové zázemí a podmínky,“ uvedl z Nyonu generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Sheriff Tiraspol hrál v loňské sezoně v druhém předkole Ligy mistrů proti Spartě, prohrál doma 0:1 a v Praze 0:2.

„Už jsme se o tom s kolegy ze Sparty bavili, říkali nám, že to byl určitě nepříjemný soupeř. Potvrdili nám, že mají špičkové tréninkové centrum a zázemí,“ dodal Petr Doležal.

První zápasy třetího předkola se hrají 28. a 29. července, odvety jsou potom na programu o týden později 4. a 5. srpna.

1. varianta:

FC Sheriff Tiraspol

Je moldavský fotbalový klub hrající ve městě Tiraspol. Ve městě sídlí i FC Tiraspol, což je jeden z největších rivalů Sheriffu. Klub nemá dlouhou historii, založen byl teprve roku 1997 společností Sheriff. Společnost Sheriff také roku 2002 postavila nejmodernější stadion v Moldávii s názvem Sheriff Stadium a kapacitou 14 300 míst. Stadion samozřejmě slouží jako domácí stánek FC Sheriff Tiraspol. FC Sheriff je v posledních letech nejúspěšnějším klubem Moldávie, když získal od roku 2001 všechny tituly pro mistra ligy a pět vítězství v domácím poháru.

Jméno klubu: Fotbal Club Sheriff

Barva dresů doma: Žlutá

Barva dresů venku: Černá

Založen: 1997

Stadion: Sheriff Stadium (14 300)

Trenér: Leonid Koutchouk

Sezona 2008/09: 1. místo

Oficiální stránky klubu: http://www.fc-sheriff.com/

 


2. varianta:

Inter Turku

Fotbalový klub International Turku (nejznámější jako FC Inter nebo Inter Turku) sídlí ve finském městě Turku. Historie klubu není dlouhá, založen byl roku 1990 a od roku 1996 hraje nejvyšší finskou soutěž jménem Veikkausliiga. Klub má ve městě Turku svého rivala Turun Palloseura se kterým dokonce sdílí stadion Veritas Stadion s kapacitou 9000 míst.

Jméno klubu: Football Club International Turku

Přezdívka: Sinimustat („Černo-modří“)

Barva dresů doma: Černo-modrá

Barva dresů venku: Červeno-bílá

Založen: 1990

Stadion: Veritas Stadion (9000)

Trenér: Job Dragtsma

Sezona 2008/2009: 1. místo

Oficiální stránky klubu: http://www.fcinter.com/

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články