Standa Vlček chce být dobrým kapitánem | SK Slavia Praha
Více

Standa Vlček chce být dobrým kapitánem

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Kapitán Stanislav Vlček se po roce a půl stráveném v Belgii vrátil domů. Kde vidí největší rozdíl mezi tehdejší a současnou Slavii? „Je ten stadion, ten z mužstva dělá něco úplně jiného...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Kapitán Stanislav Vlček se po půldruhém roce stráveném v Belgii vrátil domů. Kde vidí největší rozdíl mezi tehdejší a současnou Slavií?

„Je to ten stadion, ten z mužstva dělá něco úplně jiného. Ten nám chyběl k tomu, abychom předtím více vyhrávali. Slavia tady v Edenu loni vůbec neprohrála, což to jen potvrzuje,“ řekl náš útočník.

 

Ale na Strahov zas tak špatné vzpomínky asi nemáte, postoupili jste tam do Ligy mistrů..

„Na Strahově jsem prožil tři krásné roky, ale stadion byl tou věcí, která mužstvu chyběla.. Teď už ho má.

 

Jak se těšíte na českou ligu a na nový stadion?

„Nový stadion byl i jedním z hlavních důvodů, proč jsem se vrátil. Určitě se těším, měl jsem možnost poznat i belgickou ligu a zjistil jsem, že ta úroveň s českou ligou je tak zhruba stejná. Věřím, že jsem přišel do mužstva, které bude vyhrávat a které půjde za cíli, které jsme si vytyčili. Velkou motivací pro mě je zahrát si o Ligu mistrů a získat titul, který jsem tu nevybojoval."

 

Jste po roce a půl stráveném v Belgii zkušenější?

„To nevím, ale každopádně to byla pro mě obrovská zkušenost. Uvidí se, jestli mi to po fotbalové stránce nějakým způsobem pomohlo, po osobní stránce to určitě velká zkušenost byla, žil jsem rok a půl v zahraničí.“

 

Pozorujete na hřišti, že vám roky ubíhají?

„Zatím to nevnímám, cítím se dobře, absolvoval jsem celou přípravu. V Anderlechtu jsem měl nějaké svalové problémy, ale teď jsem v pořádku a snad to i vydrží.“

 

Dostal jste kapitánskou pásku, jak je to pro vás důležité?

„Pro mě se vůbec nic nezměnilo. Není to pro mě žádná novinka, mužstvu bych se snažil být nápomocný i bez kapitánské pásky. I chování v kabině by bylo stejné. Ale samozřejmě doufám, že budu dobrým kapitánem a že kluci za mnou půjdou."

 

Jak k tomu došlo, zvolil si vás trenér?

„Ne, to ne, každý napsal na papírek, kdo by měl být kapitán, a pak se to sečetlo.“

 

Jak jste spokojený s přípravou?

„Dal jsem pár branek, ale je to jen příprava, to se nedá moc hodnotit. Ale samozřejmě pro můj osobní pocit je dobře, že jsem se několikrát trefil, ale uvidí se proti Mladé Boleslavi, jak na tom jsem.“

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Trenérem roku Trpišovský, stříbra Juráska a Lukášové

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články